Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στο Costa Concordia

Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα στο Costa Concordia

Είκοσι μήνες μετά το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, οι ιταλικές αρχές εντόπισαν οστά που πιθανώς να ανήκουν στους δύο αγνοούμενους.

Ανθρώπινα λείψανα βρήκαν Ιταλοί διασώστες σήμερα στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, δέκα σχεδόν ημέρες μετά την επιτυχημένη επιχείρηση ανέλκυσης του πλοίου.

«Στη διάρκεια της επιχείρησης αναζήτησης, που διεξάγεται στο ύψος της κεντρικής ζώνης του πλοίου, οι δύτες του λιμενικού και της οικονομικής αστυνομίας βρήκαν λείψανα, η φύση των οποίων μένει να καθοριστεί μέσω της μεθόδου αναγνώρισης DNA», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό ναυάγιο του Concordia, τον Ιανουάριο του 2012 στο νησί Τζίλιο ανοιχτά της Τοσκάνης, ωστόσο οι σωροί δύο εξ αυτών δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Πρόκειται για τον Ινδό σερβιτόρο Ράσελ Ρεμπέλο και η Ιταλίδα επιβάτης Μαρία Γκράτσια Τρεκαρίτσι.

Διαβάστε ακόμη: Η «τέλεια επιχείρηση διάσωσης» του Costa Concordia

Οι έρευνες για την ανεύρεση των σορών τους ξεκίνησαν πριν δύο ημέρες, αφού κρίθηκε ότι είναι ασφαλές μετά την ανόρθωση του Costa Concordia. Ο επικεφαλής της ιταλικής πολιτικής προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24 ότι πρόκειται «για ανθρώπινα λείψανα».

«Μόνο η εξέταση του DNA, που θα πάρει μερικές ημέρες, θα μας πει με βεβαιότητα αν τα λείψανα που βρέθηκαν ανήκουν στους ανθρώπους που αναζητούμε. Με δεδομένο το σημείο που βρέθηκαν, τα λείψανα ενδέχεται να ανήκουν στα δύο θύματα, όμως πρέπει να εμβαθύνουμε τις έρευνες, και μόνο το DNA θα μας δώσει αυτή τη βεβαιότητα», είπε ο Γκαμπριέλι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το οποίο δεν επικαλέστηκε τις πηγές του, οι δύτες εντόπισαν οστά. Αυτά δεν περισυνελέγησαν αμέσως. Οι δύτες αναμενόταν να τα φέρουν στην επιφάνεια το απόγευμα, αφού λάβουν την έγκριση της εισαγγελίας του Γκροσέτο στην Τοσκάνη, που έχει αναλάβει την υπόθεση του ναυαγίου του Costa Concordia.

Διαβάστε ακόμη: Τι θα απογίνει το Costa Concordia