Βρούτσης: «Νέο Ασφαλιστικό εντός Δεκεμβρίου»

Βρούτσης: «Νέο Ασφαλιστικό εντός Δεκεμβρίου»

Το νομοσχέδιο θα έρθει στη βουλή αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στη βουλή. Ο υπουργός δεν εξειδίκευσε τα θέματα που θα περιλαμβάνει η νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά το 2014 είπε ο υπουργός, απαντώντας έτσι στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θα αναγκαστείτε να κάνετε δραστικές περικοπές, γιατί τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για συντάξεις και αυτό δεν είναι λαϊκισμός» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Επίσης, ανέφερε ότι το 2013 η ετήσια δαπάνη για συντάξεις θα κλείσει στα 28,3 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από πρόστιμα αδήλωτης εργασίας από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου ήταν της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Σαμαράς: «Στους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα φανεί καθαρά»

Αυξημένα τα έσοδα του ΙΚΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας, τα έσοδα του ΙΚΑ εμφάνισαν αύξηση για το μήνα Οκτώβριο. Αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας ανόδου των εσόδων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Επιπλέον ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα δε χρειάζεται νέους υπαλλήλους κι αυτό γιατί με την εφαρμογή του συστήματος «Άτλας» θα απελευθερωθούν εκατοντάδες υπάλληλοι που σήμερα ασχολούνται με τους φακέλους συνταξιοδότησης, οι οποίοι θα κατευθυνθούν στις ελεγκτικές διαδικασίες.

Φωτογραφία: Παντελής Σαΐτας