Ξεκίνησε η «απόβαση» των ελληνικών startup στην Τουρκία

Ξεκίνησε η «απόβαση» των ελληνικών startup στην Τουρκία

Οι ID-GC και τρεις ελληνικές startups ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη.

Αναχώρησε σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 2014, η Ελληνική αποστολή του Disrupt Startup ScaleUp Founders Bootcamp για την Κωνσταντινούπολη. Στην ομάδα συμμετέχουν ο Χρήστος Χατζιαποστολάκης και ο Ανδρέας Καρούτζος (Captainwise.com), η Ινέ Αλεξάκη και ο Αλέξανδρος Μελής-Χρυσικός (Sponsor Boat) και ο Μιχάλης Συνοδινός (PoSEAdon), καθώς και οι συν-ιδρυτές των Industry Disruptors – Game Changers, Μιχάλης Στάγκος και Κάρλα Τάνας.

Με την άφιξή τους στην Τουρκία οι startups θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης στο Fit Startup Factory (FSF) και αύριο θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά σε 100 διεθνείς και Τούρκους επενδυτές και επιχειρηματίες στο Demoday του FSF.

Διαβάστε ακόμη: Startups: Ελλάς – Τουρκία συμμαχία!

Θα ακολουθήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις με «αγγέλους» επενδυτές και πιθανούς συνεργάτες, ενώ οι startups θα συμμετέχουν και σε εκδηλώσεις δικτύωσης με την επιχειρηματική κοινότητα. Στις 19 Φεβρουαρίου 2014, θα επιλεγεί μία από τις τρεις για να ταξιδέψει στην Αττάλεια και να συμμετέχει στο Startup Turkey, ενώ οι δύο εναπομείναντες ομάδες θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα «Disrupt, Startup, ScaleUP Founders Bootcamp» δημιουργήθηκε από τους Industry Disruptors – Game Changers σε συνεργασία με τον τεχνολογικό επιταχυντή της Τουρκίας Fit Startup Factory, με την υποστήριξη του Özyeğin University και της Pegasus Airlines.

Διαβάστε ακόμη: Το νέο αίμα της τουριστικής Βιομηχανίας