Ξεκίνησε το πρόγραμμα γεωτρήσεων στο Ισραήλ η Energean

Ξεκίνησε το πρόγραμμα γεωτρήσεων στο Ισραήλ η Energean

Με τις τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης, η εταιρεία δρομολογεί την εξόρυξη των 67 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που διαθέτει το Ισραήλ.

Την έναρξη του γεωτρητικού προγράμματος στο Ισραήλ για το 2019 που περιλαμβάνει τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης και την γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς, ανακοίνωσε η Energean Oil and Gas. Πέραν του συγκεκριμένου προγράμματος, η Energean έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει έξι ακόμη γεωτρήσεις, με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την εταιρεία Stena Drilling. Το γεωτρητικό πρόγραμμα εκτελείται από το πλοιογεωτρύπανο «Stena DrillMAX» που έχει τη δυνατότητα να διενεργεί γεωτρήσεις σε βάθος έως και 10.000 μέτρα.

Με τις τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης, η εταιρεία δρομολογεί την εξόρυξη των 67 δισ. κυβικών μέτρων (2,4 τρισ. κυβικών ποδιών) φυσικού αερίου που διαθέτει το Ισραήλ, η οποία θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2021 με τη διάθεση φυσικού αερίου στην ισραηλινή αγορά. Η γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς στοχεύει σε επιπλέον έως 36 δισ. κυβικά μέτρα (1,3 τρισ. κυβικά πόδια) φυσικού αερίου.

Σε περίπτωση ανακάλυψης, η Energean θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην άμεση ανάπτυξη του κοιτάσματος, μέσω ιδιόκτητης Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης, που θα τεθεί σε λειτουργία από το 2021.