Ξεκινούν δύο νέα προγράμματα για ανέργους από την Samsung Hellas

Στο τετραήμερο σεμινάριο της τεχνολογικής εταιρείας οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν μια σειρά από ανταγωνιστικές τεχνολογικές δεξιότητες.

Δύο νέους κύκλους προγραμμάτων ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων που απευθύνονται σε ανέργους ανακοίνωσε η Samsung Electronics Hellas. Πρόκειται για τα προγράμματα «Content & e-Commerce Management» και «Front-End Developer», που θα πραγματοποιηθούν στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, INNOVATHENS powered by Samsung.

Το «Content & e-Commerce Management» είναι ένα τετραήμερο σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 16 ωρών, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 19 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να διαμορφώνουν το περιεχόμενο μίας ιστοσελίδας σε μορφή WordPress, χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα Plugins, καθώς και να διαμορφώνουν την εμφάνιση μίας ιστοσελίδας, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα Themes. Επιπλέον, θα εκπαιδευτούν στη διαχείριση ενός e-commerce site βασισμένο στο WordPress plug-in WooCommerce.

Το «Front-End Developer» είναι ένα επταήμερο σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 28 ωρών που θα διεξαχθεί 22-25, 29 και 31 Οκτωβρίου. Έχοντας ως βασικό στόχο την εισαγωγή των συμμετεχόντων στην ανάπτυξη κώδικα, το σεμινάριο θα εστιάσει στη χρήση HTML & CSS. Παράλληλα, θα γίνει εισαγωγή στα βασικά χαρακτηριστικά της Javascript και θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις καλές πρακτικές που αφορούν στη δομή του παραγόμενου κώδικα, καθώς και στις τεχνικές για βελτιστοποίηση της ταχύτητας και λειτουργίας μιας ιστοσελίδας (Web Performance Optimization).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, μέσω των ιστοσελίδων https://www.innovathens.gr/events/content-e-commerce-management/ και https://www.innovathens.gr/events/front-end-developer/, αντίστοιχα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, ενώ με το πέρας τους δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.