Ξεκινούν οι απολογίες των 8 συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Ξεκινούν οι απολογίες των 8 συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη
Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται ο 23χρονος, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού. Ο ίδιος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε "πρωταγωνιστήσει" και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι συλληφθέντες διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

Ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το προηγούμενο 24ωρο παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί με τη σειρά του ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

Πλέον αναζητείται μόνο ένα άτομο, που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό. Πρόκειται για 20χρονο, με καταγωγή από την Αλβανία, και για την περίπτωσή του αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο στη συνέχεια θα καταστεί ένταλμα διεθνούς αναζήτησης.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.