Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των «ρομπότ-εργατών» στις ΗΠΑ

Σχεδόν όλοι οι κλάδοι βιομηχανίας, με εξαίρεση τον κλάδο αυτοκινήτου, «προσέλαβαν» πολύ μεγαλύτερο αριθμό μηχανών πέρσι.

 

Οι επιχειρήσεις της Βόρειας Αμερικής απέκτησαν έναν πρωτοφανή αριθμό ρομπότ τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με μία νέα αναφορά του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ρομποτικής.

Τα δεδομένα του οργανισμού δείχνουν ότι 35,800 ρομπότ στάλθηκαν στη Βόρεια Αμερική το 2018, μια αύξηση της τάξεως του 7% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Κάθε βιομηχανία έδειξε αξιοσημείωτη αύξηση στη χρήση ρομπότ, με εξαίρεση τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Παρατηρώντας, ειδικά, τις ΗΠΑ, οι αποστολές ρομπότ αυξήθηκαν συνολικά κατά 15%, ξεπερνώντας τα 28,478 – αριθμός ρεκόρ αποστολής για τη χώρα. Στο 60% ανέβασαν οι εταιρίες τροφίμων και καταναλωτικών αγαθών την απόκτηση ρομπότ. Από την άλλη, οι μονάδες παραγωγής ημιαγωγών και ηλεκτρονικών συστημάτων αύξησαν τον αριθμό αυτό κατά 50%, ενώ οι αποστολές ρομπότ στους παραγωγούς μετάλλων ανήλθε στο 13%.

Η μόνη εξαίρεση ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία. Το περασμένο έτος οι αποστολές ρομπότ στους δημιουργούς αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, έπεσε στο 30%. Στη Βόρεια Αμερική συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό έπεσε στο 12%. Η βιομηχανία αυτοκινήτων υπολογίζεται για το 53% της συνολικής αποστολής ρομπότ το 2018, το χαμηλότερο μερίδιο από το 2010.

Σχετικά άρθρα