Ξεπερνάνε το ένα εκατομμύριο οι άστεγοι στον Λίβανο

Ξεπερνάνε το ένα εκατομμύριο οι άστεγοι στον Λίβανο

Σύμφνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ πρόκειται για τη χώρα με την μεγαλύτερη αναλογία προσφύγων ανά κάτοικο στον κόσμο

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων στον Λίβανο σύρων προσφύγων ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Ο αριθμός των προσφύγων που διέφυγαν από τη Συρία προς τον γειτονικό Λίβανο ξεπέρασε σήμερα το ένα εκατομμύριο, γεγονός που αποτελεί καταστροφικό ρεκόρ που επιδεινώνεται από την ταχεία εξάντληση των πόρων και μία κοινότητα υποδοχής στα πρόθυρα της διάρρηξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας.

«Τρία χρόνια μετά την έναρξη της σύρραξης στη Συρία, ο Λίβανος έχει γίνει η χώρα με την μεγαλύτερη αναλογία προσφύγων ανά κάτοικο στον κόσμο […]και η εισροή επιταχύνεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Τον Απρίλιο 2012 υπήρχαν 18.000 σύροι πρόσφυγες στον Λίβανο, τον Απρίλιο 2013 ήταν 356.000 και σήμερα, τον Απρίλιο 2014 ένα εκατομμύριο», σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία που καθημερινά καταγράφει 2.500 νέους πρόσφυγες, δηλαδή περισσότερο από ένα άτομο ανά κάτοικο στον Λίβανο».

«Οι Λιβανέζοι επιδεικνύουν σημαντική γενναιοδωρία, αλλά αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ο Λίβανος υποδέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων σε ολόκληρη την πρόσφατη ιστορία. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα να φέρει μόνη το βάρος αυτό», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τους Πρόσφυγες

Οβίδες και ρουκέτες στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ

Ρατσισμός αλά γαλλικά

Ζώντας ως άστεγη για μια μέρα