Yiorgos Magoulas solo performance

Yiorgos Magoulas solo performance

Ο συνθέτης Γιώργος Μαγουλάς εμφανίζεται για μια βραδιά στο αίθριο της παραδοσιακής πλακιώτικης κατοικίας της οδού Βρυσακίου στη Πλάκα.

Μετά την εμφάνιση στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του «Winter Jazz Festival 2014», ο συνθέτης Γιώργος Μαγουλάς εμφανίζεται για μια βραδιά στο αίθριο της παραδοσιακής πλακιώτικης κατοικίας της οδού Βρυσακίου στη Πλάκα.

Κλασικές προσεγγίσεις, μινιμαλιστικές αναφορές και στοιχεία τζαζ στο στυλ της θρυλικής ECM, συνθέτουν μια solo performance με αυτοσχεδιαστικές προσεγγίσεις και πρωταγωνιστές την κλασική κιθάρα και ένα έγχορδο απο την περιοχή των Άνδεων γνωστό ως «charango».

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, 21:00
Πληροφορίες: 210 3210 179
Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες για τον καλλιτέχνη
Ο Γιώργος Μαγουλάς γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Αποφοίτησε με μεταπτυχιακό δίπλωμα σολίστ κιθάρας (τάξη Ευαγ. Ασημακόπουλου) και με τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας ενώ σπούδασε ενορχήστρωση και διεύθυνση μουσικών συνόλων στο Λονδίνο. Έχει γράψει μουσική για κινηματογράφο, θέατρο, τηλεόραση κ.α. Ξεχωρίζουν οι μουσικές του για τη μηνιαία σειρά ντοκιμαντέρ «Εμπόλεμη Ζώνη» που προβλήθηκε για μια δεκαετία από το MEGA, το ορατόριο με τίτλο «PROPITIATION» που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, δουλειές του για το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού», την ΕΡΤ, το παιδικό θέατρο Δημ. Ποταμίτη κ.α. Έχει βραβευτεί με «Χρυσό Ερμή» για τη μουσική του σε τηλεοπτική διαφήμιση ενώ έργα του έχουν παιχθεί σε Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Τουρκία, Καναδά.