Ζάκυνθος: Πτώση βράχων στην παραλία του Ναυαγίου. Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες

Ζάκυνθος: Πτώση βράχων στην παραλία του Ναυαγίου. Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες
Photo:

Στη παραλία βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, μετά την πτώση βράχων στη παραλία του Ναυαγίου, μεταξύ των οποίων βρισκόταν μία ξένη τουρίστρια. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η γυναίκα μεταφέρθηκε στην περιοχή Πόρτο Βρώμης και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Δεν έχει αναφερθεί κανένα αγνοούμενος από την καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη στο όρμο Ναυαγίου Ζακύνθου όπου το πρωί σημειώθηκε κατολίσθηση βράχων με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, να τραυματιστεί μια 34χρονη τουρίστρια.

Όπως επισημαίνεται από το Λιμενικό Σώμα η παραλία έχει, προληπτικά, εκκενωθεί, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Στην περιοχή έχει φθάσει ήδη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 8 άτομα.

Επίσης αναμένονται 8 άτομα από την πρώτη ΕΜΑΚ με Super Puma και άλλα 10 από την 6 ΕΜΑΚ Πατρών με σκύλο. Στη θαλάσσια περιοχή έχουν σπεύσει επίσης δύο σκάφη του Λιμενικού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.