12

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Website http://www.mytilineos.gr/

ABOUT ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Προτεραιότητα στην προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Ο Όμιλος Μυτιληναίος δίνει ιδιαίτερο βάρος στην αποστολή του να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος με επενδύσεις ύψους δέκα εκατ. ευρώ από το 2006 ως το 2011 για την αξιοποίηση καταλοίπων βωξίτη της εταιρείας «Αλουμίνιον της Ελλάδος».

Ο Όμιλος κατατάχθηκε για το 2016 στο δεύτερο καλύτερο επίπεδο, «Level B», στην ενότητα διαχείρισης υδάτινων πόρων της παγκόσμιας πρωτοβουλίας βιώσιμης ανάπτυξης CDP. Επιπλέον, βρέθηκε στην 1η θέση μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων και στη 2η, σε διεθνές επίπεδο, στην έρευνα Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών κριτηρίων, καθώς και κριτηρίων Διακυβέρνησης (ESG) του οργανισμού Bloomberg. Με πρωτοβουλία του Ομίλου τοποθετήθηκαν στη στέγη του εργοστασίου του «Αλουμίνιον της Ελλάδος» στον Βόλο φωτοβολταϊκά ισχύος 1 MW και καταργήθηκαν τα ηλεκτρικά σώματα με θερμαντικά κάτοπτρα φυσικού αερίου, ενώ συνεχίζονται ανελλιπώς οι ενεργειακές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό.

Ο Όμιλος Μυτιληναίος συνέχισε επίσης και το 2017 το πρόγραμμα «Είμαι μέσα», παίρνοντας μια σαφή και πολύτιμη πρωτοβουλία για την καταπολέμηση του εκπαιδευτικού αποκλεισμού, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που οδηγούν σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, και στην εξασφάλιση των εφοδίων που χρειάζονται οι νέοι για να πετύχουν τα όνειρά τους χωρίς να τεθούν στο περιθώριο.

Επιπλέον υποστήριξε με κεφάλαια 211.000 ευρώ το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη ΙΙ», δίνοντας τη δυνατότητα 12μηνης έμμισθης εργασίας σε 11 νέους μηχανικούς. Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από το 2015, βρίσκεται ήδη τώρα στον τρίτο της κύκλο.