Αυτές είναι οι πιο θαυμαστές εταιρείες του κόσμου

Αυτές είναι οι πιο θαυμαστές εταιρείες του κόσμου

Η ετήσια λίστα World's Most Admired Companies του Fortune παρουσιάζει τις εταιρείες που τα στελέχη ανέδειξαν στην κορυφή.

Όπως και στο παρελθόν, το Fortune συνεργάστηκε την εταιρεία συμβούλων Korn Ferry Hay Group, για την παρούσα έρευνα εταιρικής φήμης. Ξεκίνησε με ένα σύνολο περίπου 1.500 υποψηφίων: οι 1.000 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ βάσει εσόδων, μαζί με τις εταιρείες εκτός ΗΠΑ που βρίσκονται στη βάση δεδομένων του Fortune Global 500 και έχουν έσοδα 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και άνω.

Στη συνέχεια, περιορίστηκαν οι επιλογές στις εταιρείες με τα υψηλότερα έσοδα σε κάθε κλάδο – συνολικά 680 εταιρείες σε 28 χώρες. Οι επιχειρήσεις με την κορυφαία αξιολόγηση επιλέχθηκαν από αυτό το σύνολο των 680 εταιρειών· τα στελέχη που ψήφισαν εργάζονται στις εταιρίες του συνόλου αυτού.

Για τον προσδιορισμό των εταιρειών με την καλύτερη φήμη σε 51 κλάδους, η Korn Ferry Hay Group ζήτησε από τα στελέχη, τους διευθυντές και τους αναλυτές να βαθμολογήσουν τις επιχειρήσεις στον δικό τους κλάδο βάσει εννέα κριτηρίων, από την επενδυτική αξία και την ποιότητα της διοίκησης και των προϊόντων μέχρι την κοινωνική ευθύνη και την ικανότητα προσέλκυσης ταλέντων. Για να συμπεριληφθεί η εταιρεία στη λίστα, η βαθμολογία της πρέπει να την κατατάσσει στο ανώτερο μισό της αντίστοιχης κατάταξης στον κλάδο της.

Λόγω αδύναμης κατανομής των απαντήσεων, στους κλάδος Παρόχων Καλωδιακής & Δορυφορικής, Κατασκευαστικού & Γεωργικού Εξοπλισμού, και Διαφοροποιημένης Χονδρικής δημοσιεύονται μόνο τα συγκεντρωτικά κλαδικά αποτελέσματα και κατατάξεις.

Στους κλάδους των Υπολογιστών, της Ενέργειας στις ΗΠΑ, των Εξορύξεων & Παραγωγής Αργού Πετρελαίου, της Διύλισης Πετρελαίου, και των Αγωγών, δεν δημοσιεύθηκαν αποτελέσματα λόγω ανεπαρκών ποσοστών ανταπόκρισης.

Για να επιλέξει τους 50 All-Stars, η Korn Ferry Hay Group ζήτησε από 3.800 στελέχη, διευθυντές και αναλυτές που είχαν ανταποκριθεί στις κλαδικές έρευνες να επιλέξουν τις 10 εταιρείες που θαυμάζουν περισσότερο. Μπορούσαν να επιλέξουν από μια λίστα που αποτελείτο από τις εταιρείες που κατατάχθηκαν στο ανώτερο 25% των ερευνών του περασμένου έτους, καθώς και από εκείνες που τερμάτισαν στο ανώτερο 20% του κλάδου τους. Ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει οποιαδήποτε επιχείρηση σε οποιονδήποτε κλάδο.

Η διαφορά στο ποιοι ψήφισαν σε κάθε φάση της διαδικασίας εξηγεί γιατί κάποια αποτελέσματα μπορεί να φαίνονται αντιφατικά. Για παράδειγμα, η Samsung Electronics έμεινε εκτός της λίστας με τους All-Stars καθώς τα περιστατικά ανάφλεξης των μπαταριών κινητών τηλεφώνων της έπληξαν τη φήμη της. Όμως, η Samsung ανέβηκε μία θέση στην κατηγορία ηλεκτρονικών ειδών, όπου καταμετρήθηκαν ψήφοι μόνο από εκείνα τα άτομα που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω κλάδο.

Η Korn Ferry Hay Group, η οποία διεξάγει την έρευνα για τη λίστα Most Admired Companies από το 1997 μέχρι σήμερα, είναι μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διοίκησης επιχειρήσεων. Πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της Korn Ferry Hay Group μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.kornferry.com/haygroup