Αυτοί είναι οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί που ανοίγουν πρώτοι τις πόρτες τους στους τουρίστες

Αυτοί είναι οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί που ανοίγουν πρώτοι τις πόρτες τους στους τουρίστες
Photo: pixabay.com
Οι παρακάτω προορισμοί κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα και είναι διαθέσιμοι στους τουρίστες από τις επόμενες ημέρες.

Από την Ελλάδα μέχρι και το Μεξικό, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα περιορισμού σε μια προσπάθεια να γυρίσουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη διάσωση του τουρισμού, προκειμένου να βοηθηθεί η ταξιδιωτική βιομηχανία που πλήττεται βαρύτατα αυτό το διάστημα. Το σχέδιο περιλαμβάνει άνοιγμα των συνόρων και πλήρη εφαρμογή υγειονομικών μέτρων και τεστ.

Παρά το γεγονός ότι πολλές χώρες εξακολουθούν να αποθαρρύνουν τα μη απαραίτητα ταξίδια – και ενώ οι ερωτήσεις σχετικά με τα ποσοστά μόλυνσης από κορωνοϊό και την πιθανότητα ξεσπάσματος δεύτερου ακόμη και τρίτου κύματος πληθαίνουν – πολλές οικονομίες που βασίζονται στον τουρισμό σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν να ανοίξουν τις πόρτες τους στους ταξιδιώτες σε λίγες ημέρες.

Οι ασφαλείς διακοπές είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα των ταξιδιωτών, γι αυτό όλες οι εταιρείες αερομεταφορών, τα καταλύματα και ο κλάδος εστίασης λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προσφέρουν στους επισκέπτες το καλύτερο που μπορούν.