Διαστημικά συντρίμμια στον Αμαζόνιο

Διαστημικά συντρίμμια στον Αμαζόνιο

Ψαράδες της περιοχής ανακάλυψαν μεγάλα κομμάτια ενός πυραύλου.

Ένας ψαράς του βραζιλιάνικου τμήματος του Αμαζονίου ανακάλυψε την Τρίτη μεγάλα κομμάτια ενός ευρωπαϊκού διαστημικού πυραύλου! Ο άνδρας αυτός δήλωσε ότι τα είδε να επιπλέουν σε έναν παραπόταμο στην περιοχή Salinopolis.

Τα συντρίμμια φέρουν το σήμα της Βρετανικής Διαστημικής Υπηρεσίας και της Arianespace, της ευρωπαϊκής εταιρείας δορυφόρων.

Όπως επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο της Βρετανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, Julia Short, τα κομμάτια αυτά αποτελούν τμήμα ενός δορυφόρου ο οποίος εκτοξεύτηκε από την βάση Kourou της γειτονικής Γαλλικής Γουιάνα, τον περασμένο Ιούλιο.

«Αποτελεί τμήμα του οχήματος εκτόξευσης του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Alhpasat, το οποίο πιθανόν συνετρίβη στον Ατλαντικό ωκεανό και κατέληξε στον ποταμό», είπε η Short.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι αρχές της Βραζιλίας επικοινώνησαν με την Βρετανική Διαστημική Υπηρεσία και τους ζήτησαν να περισυλλέξουν τα συντρίμμια, ενώ τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι χρειάστηκαν πάνω από 10 άνδρες για να καταφέρουν να μεταφέρουν ένα κομμάτι του δορυφόρου.