Οι διάσημοι που έχουν δωρίσει εκατομμύρια στην Ουκρανία

Οι διάσημοι που έχουν δωρίσει εκατομμύρια στην Ουκρανία
epa03862114 Ukranian-born actress and cast member Mila Kunis attends the press conference for 'Third Person' during the 38th annual Toronto Film Festival, in Toronto, Canada, 10 September 2013. The festival runs until 15 September. EPA/WARREN TODA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πλήθος διασήμων κάνουν δωρεές για να βοηθήσουν στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση της Ουκρανίας, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει άλλη μια εβδομάδα πολέμου.

Η Ρωσία και η Ουκρανία εισήλθαν στη 14η ημέρα των μαχών τους την Τετάρτη, από τη στιγμή που ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου. Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι τώρα την Ουκρανία, και πάνω από 1.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε μια κρίση που διαμορφώνεται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πόλεμος έχει πυροδοτήσει εκτεταμένες διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται διεθνώς για να υποστηρίξουν την Ουκρανία, ενώ πολλές διασημότητες έχουν χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες τους για να δείξουν την στήριξή τους.

Η κλίμακα της καταστροφής ώθησε πολλούς A-listers να στείλουν δωρεές σε όσους πλήττονται από τη σύγκρουση, με ορισμένους να μοιράζονται τα ποσά που έχουν δωρίσει για να κινητοποιήσουν το κοινό.

Στην παρακάτω λίστα θα ρίξουμε μια ματιά στα χρήματα που πρόσφεραν, μέχρι στιγμής, οι διάσημοι για την ανακούφιση της ουκρανικής κρίσης.