Πόσο κοστίζει το ρεύμα σε 14 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Πόσο κοστίζει το ρεύμα σε 14 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα
PHOTO MONTAGE: Topic photo exploding gas prices - a 2 euro coin seems to be lying on a gas flame. A gas flame burns on a stove, hotplate, gas stove, general, feature, edge motif, symbol photo 08/10/2022, ? (Photo by Malte Ossowski/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Ο φετινός χειμώνας αναμένεται σκοτεινός και γεμάτος δυσκολίες για τη Γηραιά Ήπειρο.

Με τη Ρωσία να κλείνει τη στρόφιγγα φυσικού αερίου και τον χειμώνα να έρχεται στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις της Γηραιάς Ηπείρου έχουν ανακοινώσει, μέχρι στιγμής, δαπάνες ύψους 375 δισ. ευρώ για την ανακούφιση των καταναλωτών. Ωστόσο, η ανακούφιση που θα φέρουν αυτά τα βοηθητικά πακέτα είναι αμφίβολη, καθώς τα νοικοκυριά πρέπει να παλέψουν με φουσκομένους λογαριασμούς ενέργειας, χωρίς να έχουν συνέλθει από την πανδημία.

Η Ευρώπη έχει πληγεί άσχημα από την ενεργειακή κρίση, με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας να σπάει κάθε μέρα νέα ρεκόρ. Σύμφωνα με το Bloomberg, τον Αύγουστο η μέση τιμή για τους οικιακούς πελάτες στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες ήταν 67% υψηλότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο για την ηλεκτρική ενέργεια και 114% υψηλότερη για το φυσικό αέριο.

Στη λίστα που ακολουθεί θα δούμε τις πόλεις όπου οι λογαριασμοί ρεύματος αδειάζουν το πορτοφόλι των καταναλωτών.