Σε αυτές τις χώρες οι εργοδότες δεν βρίσκουν τα ταλέντα που αναζητούν – Ποια η θέση της Ελλάδας

Σε αυτές τις χώρες οι εργοδότες δεν βρίσκουν τα ταλέντα που αναζητούν – Ποια η θέση της Ελλάδας
Photo: pixabay.com
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επικεφαλής επιχειρήσεων στις μέρες μας είναι η ανεύρεση καταρτισμένου προσωπικού.

Η παγκοσμιοποίηση και οι τεχνολογικές αλλαγές έχουν αλλάξει συθέμελα την παγκόσμια αγορά, με αποτέλεσμα η έλλειψη δεξιοτήτων να είναι μεγάλος «πονοκέφαλος» για τους εργοδότες. Η κλίμακα του προβλήματος ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των χωρών και εμφανίζεται πιο έντονη στην Ασία. Η Ιαπωνία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο, με το 89% των εταιρειών να είναι πλέον εξοικειωμένες με το πρόβλημα. Η Ιαπωνία βρισκόταν στην κορυφή της έρευνας για μερικά συναπτά έτη, καθώς ήταν ένα από τα πρώτα βιομηχανικά έθνη που γνώρισε έναν ταχέως γηράσκοντα πληθυσμό και μία παρακμή της συμμετοχής της στην αγορά εργασίας. Έχοντας μόλις πρόσφατα ξεκινήσει να δέχεται περισσότερους μετανάστες, δεν φαινόταν πρόθυμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με την «Έρευνα για την Ανεπάρκεια Δεξιοτήτων του Manpower του 2018», οι πιο προβληματικές αγορές εργασίας για τους εργοδότες θα μπορούσαν να βρεθούν στην Τουρκία και την Ελλάδα, παρόλο που αυτές δεν πλησίαζαν τους αριθμούς της Ιαπωνίας. Από όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης που ερωτήθηκαν, η Γερμανία έχει το υψηλότερο ποσοστό ελλείψεων σε δεξιότητες, ενώ το 51% των εταιρειών που τις βιώνουν.

Δείτε παρακάτω τις υπόλοιπες χώρες.