Στις «φλόγες» η Φρανκφούρτη για τον χρυσό Πύργο του Ντράγκι

Στις «φλόγες» η Φρανκφούρτη  για τον χρυσό Πύργο του Ντράγκι

Επεισόδια στους δρόμους της Φρανκφούρτης στα εγκαίνια της νέας έδρας της EKT.

1/10

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν νωρίς σήμερα το πρωί στη Φρανκφούρτη, όπου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εγκαινιάζει τη νέα της έδρα, τον Πύργο αξίας 1,2 δισεκατομμυρίου, στις 11:00 (τοπική ώρα). Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πόλη διαμαρτυρόμενοι κατά της λιτότητας, με τους διοργανωτές να αναμένουν τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους να φτάσουν στο σημείο.

Στόχος των επιθέσεων που εξαπέλυσε μερίδα των διαδηλωτών ήταν το δημαρχείο της πόλης, στο οποίο πέταξαν πέτρες σπάζοντας τα τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου. Επίθεση με πέτρες δέχθηκαν και αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη, τραυματίζοντας έναν από αυτούς. Την ίδια ώρα, λάστιχα, κάδοι απορριμμάτων και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τα αντικαπιταλιστικό Blockupy απυήθυνε πρόσκληση και δεκάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν νωρίς το πρωί προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ντράγκι: Άδικες οι επικρίσεις κατά της ΕΚΤ

Τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Φρανκφούρτης σχολίασε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι: «Ως ευρωπαϊκός θεσμός που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην καρδιά της κρίσης, η ΕΚΤ έγινε το επίκεντρο των επικρίσεων εκ μέρους εκείνων που είναι οργισμένοι με την κατάσταση. Αλλά οι κατηγορίες αυτές είναι αναμφίβολα άδικες. Σκοπός των ενεργειών μας ήταν κυρίως να αμβλύνουμε τα σοκ που υπέστησαν οι οικονομίες», σημείωσε ο Μάριο Ντράγκι και προσέθεσε: «Οι άνθρωποι ζουν δύσκολες καταστάσεις».