Το αδιάβροχο Galaxy S5 που αναγνωρίζει δαχτυλικά αποτυπώματα

Το αδιάβροχο Galaxy S5 που αναγνωρίζει δαχτυλικά αποτυπώματα

Παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη η νέα «ναυαρχίδα» των κινητών της Samsung.

Με την πρώτη ματιά δεν έχει μεγάλες διαφορές από τον προκάτοχό του, το S4. Όμως σχεδόν αμέσως προσέχει κανείς την ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη -5,1 ιντσών- και από την χρήση γίνεται εμφανές ότι έχει ταχύτερο επεξεργαστή (2 GHz), μεγαλύτερη μπαταρία και εξαιρετική κάμερα.

Σύμφωνα με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, η κάμερα είναι η σημαντικότερη βελτίωση. Έχει 16 megapixels (από 13 του S4), γράφει βίντεο υπερ-υψηλής ανάλυσης και τραβά φωτογραφίες με εκπληκτική ταχύτητα.

Όμως αυτή τη φορά η Samsung δεν κυνηγά τα specs. Όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι τεχνικές βελτιώσεις σε σχέση με το S4 δεν είναι δραματικές, αφού δόθηκε έμφαση στην εμπειρία και στην ευκολία χρήσης. Όπως το έθεσε και ο επικεφαλής του mobile division της Samsung, JK Shin, «επιστρέφουμε στα βασικά, σε αυτά που έχουν σημασία για τον καταναλωτή, ο οποίος ψάχνει για mobile εργαλεία που θα τον διευκολύνουν και θα βελτιώνουν την καθημερινή του ζωή».

Διαβάστε ακόμη: Νέα γενιά κυρτών τηλεοράσεων από την Samsung

Σε αυτό το πλαίσιο, το S5 διαθέτει σκάνερ δακτυλικών αποτυπωμάτων (όπως και το iPhone 5S) και παλμογράφο στην κάμερα, ενώ μπορείτε να το πάρετε άφοβα στην παραλία και να το πιτσιλίσετε αν θέλετε, είναι αδιάβροχο μέχρι βάθος ενός μέτρου για μισή ώρα.

Μια άλλη σημαντική βελτίωση είναι η αυτόματη προσαρμογή της οθόνης ανάλογα με το φωτισμό του χώρου. Δεν αλλάζει απλώς τη φωτεινότητα, αλλά και το κοντράστ και το saturation των χρωμάτων για την καλύτερη κάθε φορά ευκρίνεια ακόμα και όταν το κρατάτε απ’ ευθείας κάτω από τον ήλιο.

Σημαντική προσθήκη είναι το πρόγραμμα S Health 3.0 το οποίο, σε συνεργασία με το smartwatch Galaxy Gear, είναι ένας πλήρης ηλεκτρονικός κόουτς άσκησης και διατροφής.

Και πότε θα το δούμε στα ράφια; Υπομονή μέχρι τον Απρίλιο.

Στο μεταξύ, δείτε το σε δράση