Aυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό: Νέο «χτύπημα» Καμμένου, την ώρα που ο Τσίπρας βρίσκεται στη Μόσχα

Aυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό: Νέο «χτύπημα» Καμμένου, την ώρα που ο Τσίπρας βρίσκεται στη Μόσχα

Ανεβαίνει ξανά το θερμόμετρο για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Καμμένου και Ζάεφ.

Η δήλωση Καμμένου ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή, προκαλεί εκ νέου τριγμούς στην κυβερνητική συμμαχία. Αφορμή για τις δηλώσεις αυτές στάθηκαν οι νέες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας».

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

«Έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης “συμφωνίας των Πρεσπών”» επισημαίνει ο πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μετά τη νέα δήλωση του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονκά, κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά» και ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λείπει στη Μόσχα, ο Πάνος Καμμένος βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ζητώντας για πρώτη φορά ευθέως την απόσυρση της συμφωνίας με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.

Σε αυτή τη δήλωση έρχονται να προστεθούν και οι δηλώσεις του κ. Κατσίκη, βουλευτή των ΑΝΕΛ. Μιλώντας στο Θέμα «104,6», ανέφερε ότι : «είναι πάγια και ξεκάθαρη η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Όταν έρθει στην Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών, θα έρθει και η ώρα που θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση. Το ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας, δεν σημαίνει ότι θα αποσύρουμε μόνο τους υπουργούς μας. Δεν θα υπάρχει η δεδηλωμένη. Δεν θα υπάρχουν οι 151 βουλευτές. Χάνεται η δεδηλωμένη, συνεπώς έτσι θα επιτύχουμε να μην περάσει από την Βουλή η συμφωνία».

Είναι προφανές ότι οι ΑΝΕΛ μιλούν για την πλειοψηφία στη Βουλή κι όχι την πλειοψηφία για τη συμφωνία.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε σχετικά: «Οι σχεδιασμοί περί πρόωρων εκλογών μπορεί να είναι σχεδιασμοί διαφόρων εκδοτικών συγκροτημάτων ή της αντιπολίτευσης αλλά δεν είναι της κυβέρνησης. Θα πρέπει να γίνει μια αναλυτική συζήτηση και να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη Συμφωνία από την πλευρά της πΓΔΜ. Μπορεί ο κος Ζάεφ να υπερβάλλει κάποιες φορές, καθώς δίνει μια πολιτική μάχη στο εσωτερικό της χώρας του. Όμως σε τελευταία ανάλυση, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος σεβασμός της Συμφωνίας από την πλευρά των γειτόνων μας».

Aκόμη υπογράμμισε ότι: ««δεν πρέπει προοδευτικές δυνάμεις στο Κοινοβούλιό μας να αφήσουν μια τέτοια ευκαιρία επίλυσης του ζητήματος αναξιοποίητη. Το Ποτάμι πρέπει να ζυγίσει πάρα πολύ καλά τα δεδομένα και να μη λειτουργήσει με κοντόφθαλμους όρους. Είμαι βέβαιος ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα το αντιληφθούν».

Νέα επίθεση από τη ΝΔ σε κυβέρνηση – Καμμένο

«Όλοι οι Έλληνες συνειδητοποιούν πια ότι είχε δίκιο η Νέα Δημοκρατία, όταν από την αρχή κατήγγειλε την κυβέρνηση πως παραχωρώντας τη δήθεν ‘μακεδονική εθνότητα’ και γλώσσα θα αποθρασύνει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπίων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Ο τελευταίος που δικαιούται να καμώνεται τώρα ότι το κατάλαβε, είναι εκείνος που έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή του για την βρει ο Πάνος Καμμένος».