Ανάληψη ευθήνης για την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη

Ανάληψη ευθήνης για την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που πραγματοποίησε και την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ πέρυσι, ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη που έστειλε στο «Ποντίκι».

Την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι, στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 ανέλαβε με προκήρυξη που έστειλε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Στην 20σέλιδη προκήρυξή της η οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού τον Ιανουάριο του 2013, ισχυρίζεται ότι βρίσκεται και πίσω από την επίθεση με ρουκέτα εναντίον των κτιριακών εγκαταστάσεων της Mercedes-Benz, που βρίσκονται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί βλήμα ρουκέτας στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων, η  οργάνωση αναφέρει στην προκήρυξη, της οποίας το πλήρες κείμενο θα δημοσιεύσει την Πέμπτη η εφημερίδα:

«Τη στιγμή που γαζώναμε την υπερπολυτελή βίλα του Γερμανού πρέσβη είχαμε νοητά στο πλάι μας τους χιλιάδες που στήνονται στις ουρές των συσσιτίων για ένα πιάτο φαΐ, τους χιλιάδες που ρημάζουν στα παγκάκια και τα χαρτόκουτα, τους γονείς που δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους των 400 ευρώ, τους νέους δίχως μέλλον. Οι ένοπλες επιθέσεις μας ήταν ενέργειες απόλυτα συγχρονισμένες με το πολιτικό διακύβευμα της εποχής μας, που δεν αφορά τίποτα άλλο παρά το δικό μας πόλεμο ενάντια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι ελίτ, ήταν μια εκδξ (σ.σ. :;;;) απόλυτα ταυτισμένη με το λαϊκό αίσθημα δικαίου».

Διαβάστε ακόμη: Πυροβολισμοί στην οικία του Γερμανού πρέσβη

Σύμφωνα με την οργάνωση, η επίθεση έγινε στη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα που είχε αυτοκτονήσει στην πλατεία Συντάγματος τον Απρίλιο του 2012:

«Ο Δημήτρης Χριστούλας έκανε την επιλογή να δώσει ένα τραγικό τέλος στη ζωή του προκειμένου να μη ζήσει μια τραγική ζωή. Όμως η πράξη του αυτή δεν ήταν εξατομικευμένη, δεν αφορούσε μόνο τον ίδιο και τα αδιέξοδά του. Η πολιτική αυτοχειρία του Δημήτρη Χριστούλα ήταν η έσχατη κραυγή μιας ολόκληρης κοινωνίας που φυτοζωεί. Ήταν το έσχατο κάλεσμα ενός συνανθρώπου μας να αγωνιστούμε ενάντια σε έναν ηθικό, οικονομικό και πολιτισμικό θάνατο που μας περιμένει.  Στη μνήμη λοιπόν αυτού του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για να αφυπνιστούμε και να αγωνιστούμε, ώστε να μην χαθούν κι άλλες ζωές, αφιερώνουμε την ένοπλη επίθεσή μας κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ στο Χαλάνδρι».

Ως προς την επίθεση στις εγκαταστάσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes-Benz, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Επίσης, στο πλαίσιο εκστρατείας εναντίον της Γερμανικής καπιταλιστικής μηχανής, επιλέξαμε να βάλλουμε με εκτοξευτήρα ρουκετών κατά των κτιριακών εγκαταστάσεων της Mercedes-Benz, που βρίσκονται στη περιοχή της Βαρυμπόμπης. Την Κυριακή 12-01-14 και ώρα περίπου 23:00 καταφέραμε να προσεγγίσουμε το στόχο, χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί κι αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω απ΄τα γραφεία της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο. Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή. Το γεγονός ότι ακόμα κι όταν γράφεται αυτό το κείμενο, η επίθεσή μας αυτή δεν έχει γίνει -με οποιονδήποτε τρόπο- γνωστή στις διωκτικές αρχές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: είτε έχει γίνει μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (η οποία θα διαφανεί τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης) είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ’ το στόχο) η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes- Benz».

Διαβάστε ακόμη: Σταϊνμάγερ: «Τίποτα δεν θα χαλάσει τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας»