Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας

Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Α. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥ Photo:

Έντολή Τσίπρα να ολοκληρωθεί άμεσα η διαπραγμάτευση – Σε ετοιμότητα οι βουλευτές για άμεση επιστροφή στην Αθήνα.

Με στόχο να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς το αργότερο μέχρι σήμερα βράδυ ή την Τρίτη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Σήμερα ξεκινούν από τις 10 το πρωί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα, έχοντας διαρκέσει περισσότερες από 12 ώρες. Επίσης, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις του Σαββατοκύριακου όπου εξετάστηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα που υπήρχαν, οι όποιες εκκρεμότητες και θέματα έχουν μείνει θα εξετασθούν στην σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Από το κυβερνητικό επιτελείο επιδιώκουν τελική λύση ακόμα και την Τρίτη, προκειμένου την ερχόμενη Πέμπτη η συμφωνία να ψηφιστεί στη Βουλή. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νομοσχέδιο με δυο άρθρα που στο πρώτο θα περιέχεται η νέα δανειακή σύμβαση και στο δεύτερο τα προαιπαιτούμενα.

Για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη και Γιώργο Χουλιαράκη και ενδεικτικό της θέλησης για λύση είναι οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα.

Οι εντολές του Αλέξη Τσίπρα προς τα τεχνικά κλιμάκια για κλείσιμο της συμφωνίας είναι σαφείς. Το προσχέδιο της συμφωνίας τέθηκε επί τάπητος στην 4ωρη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι βουλευτές έχουν ήδη ενημερωθεί για την άμεση επιστροφή τους στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα από τη στιγμή που όλα τα ζητήματα κινηθούν ομαλά και το νομοσχέδιο έρθει κανονικά, σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό στη Βουλή στις 13 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη: 

Τα δύο εκλογικά σενάρια που εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Οι αλλαγές που προωθούνται στη ρύθμιση των 100 δόσεων