«Απόβαση» 20 επενδυτικών οίκων στην Αθήνα

«Απόβαση» 20 επενδυτικών οίκων στην Αθήνα

Μέσω της επενδυτικής τράπεζας UBS θα συναντηθούν με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το τετραήμερο που ξεκινάει σήμερα (16 – 20 Σεπτεμβρίου) για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις, καθώς συνολικά 20 επενδυτικοί οίκοι καταφθάνουν στην Ελλάδα.

Στελέχη της επενδυτικής τράπεζας UBS έχουν οργανώσει reverse roadshows μέσω των οποίων ελληνικές εταιρείες αναμένεται να έχουν επαφές σε κορυφαίο διοικητικό επίπεδο με 20 κορυφαίους επενδυτικούς οίκους. Μεταξύ αυτών οι Capital Lazard, AGI, Union, Generali, Henderson, Charlemagne και CQS. Από τη πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων το παρόν αναμένεται να δώσουν οι Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Coca Cola, ΔΕΗ, Folli Follie, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ κ.α.

To παρόν από τη πλευρά της κυβέρνησης αναμένεται να δώσει η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, οι κ.κ. Στουρνάρας και Σταικούρας. Το ενδιαφέρον που έχουν αρχίσει να δείχνουν οι ξένοι επενδυτές για τη χώρα μας οφείλεται κυρίως στην επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών , στη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών και στην «υποβάθμιση» της χώρας σε αναδυόμενη αγορά, κάτι που οι επενδυτές συνδέουν με μεγαλύτερες πιθανότητες ανάκαμψης και ταχείας αύξησης του ΑΕΠ. Μάλιστα η Ελλάδα είναι η μοναδική αναδυόμενη αγορά εντός του ευρώ, κάτι που «προκαλεί» τους επενδυτές να εξερευνήσουν τυχόν επενδυτικές ευκαιρίες.

JP Morgan: Η Ελλάδα κρύβει επενδυτικές ευκαιρίες

O Αλ. Κύρτσης αναφέρει στην εφημερίδα “Το ΒΗΜΑ” , ότι οι επενδυτές δεν είναι ακόμα έτοιμοι για ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ότι αυτό θα γίνει όταν τα σημάδια της ανάκαμψης θα γίνουν εμφανέστερα και θα ξεκαθαριστεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ευρώπης της Carlyle Group, Κρίστοφερ Φιν.

Η συνάντηση έγινε έπειτα από αίτημα των εκπροσώπων του ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου και επικεντρώθηκε στην ενημέρωση για το νέο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, καθώς και σε επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χωρά εν όψει και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Η Carlyle Group, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια διεθνώς, διαχειρίζεται 180 δισεκατομμύρια δολάρια και διατηρεί 34 γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο, και συγκεκριμένα στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Υποσαχάρια Αφρική, την Ιαπωνία, την Ασία και την Αυστραλία.

Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει συμμετοχές σε περισσότερες από 200 εταιρείες στους κλάδους της εστίασης, της αεροδιαστημικής, της άμυνας και των κρατικών υπηρεσιών, των καταναλωτικών προϊόντων και της λιανικής, της ενέργειας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών, των ακινήτων, της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, των μέσων ενημέρωσης και των μεταφορών.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρώσος μεγιστάνας και η Αραβική «άνοιξη» των επενδύσεων