Chivas Venture: Οι 5 επιχειρήσεις που θα διεκδικήσουν μέρος του 1 εκατ. δολαρίων

Chivas Venture: Οι 5 επιχειρήσεις που θα διεκδικήσουν μέρος του 1 εκατ. δολαρίων

Κατοχυρώθηκαν οι 5 νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, μία από τις οποίες θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε παγκόσμιο διαγωνισμό.

Κατοχυρώθηκαν οι 5 νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο που θα συμμετάσχουν στον ελληνικό τελικό, για την ανάδειξη του νικητή, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture, διεκδικώντας μέρος της χρηματοδότησης ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

Κατόπιν αξιολόγησης σε συνεργασία με τους ειδικούς της Ashoka στην Ελλάδα και το SkollCenter στην Μεγάλη Βρετανία, κατοχυρώθηκαν οι 5 φιναλίστ που ξεχώρισαν για τον κοινωνικό τους αντίκτυπο, τη δυνατότητα ανάπτυξης τους τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό και την επιχειρηματική τους στρατηγική. Οι 5 φιναλίστ είναι οι εξής (κατ’ αλφαβητική σειρά):

Agile Agriculture Technologies, με αντικείμενο την παραγωγή μιας τεχνολογίας που εξασφαλίζει στους αγρότες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τη βέλτιστη ποσότητα λιπάσματος και φυτοφαρμάκων ώστε να αυξάνουν τα έσοδα τους κατά 15% ετησίως.

Elektronio, με κύριο αντικείμενο την παραγωγή χειροποίητων και προσωποποιημένων ηλεκτρικών ποδηλάτων, ως ένα ρηξικέλευθο τρόπο βιώσιμης μετακίνησης στην πόλη.

Muse Sandals.com, με αντικείμενο την δημιουργία και την παγκόσμια εμπορία χειροποίητων σανδαλιών, μέσω των οποίων προσφέρεται εργασία σε 20+ γυναίκες στην επαρχία και μέρος των εσόδων υποστηρίζει 1000+ παιδιά που έχουν ανάγκη.

Nable Solutions, με αντικείμενο τη σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού για smartphones, tablet και άλλων φορητών συσκευών που στοχεύουν στη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. Η Assistant είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Nable Solutions για την συλλογή των πληροφοριών σχετικά με τις υποδομές που διαθέτουν οι οργανισμοί και την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

Tobea, με αντικείμενο την παραγωγή του SEATRAC, μίας μη μόνιμη διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία.

Στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού, οι 5 φιναλίστ, θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους σε ειδική εκδήλωση τον Ιανουάριο του 2018,όπου η τελική τους παρουσίαση θα αξιολογηθεί από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και κατόπιν θα προκύψει ο μεγάλος νικητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό του Chivas Venture στο Άμστερνταμ τον Mάιο. Εκεί, θα διεκδικήσει, μαζί με τους υπόλοιπους τοπικούς νικητές, μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης ύψους 1 εκατ. δολ.