«Χτύπημα» Moody’s σε τρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες

«Χτύπημα» Moody’s σε τρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε JP Morgan, Goldman Sachs και Morgan Stanley. 

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα τη βασική βαθμολογία του αξιόχρεου των τριών μεγάλων τραπεζών των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι τράπεζες που υποβαθμίστηκαν είναι η JPMorgan Chase, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

Η JPMorgan Chase, που είναι η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, είδε τη μακροπρόθεσμη βαθμολογία της να μειώνεται στο A3. Οι επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley αντιστοίχως υποβαθμίστηκαν σε Baa1 και Baa2. Η Moody’s διατήρησε σταθερή την βαθμολογία άλλων τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών όπως η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo.

Γερμανία – Γαλλία: Μια σχέση σε κρίση

Χαμηλότερες προσδοκίες για ανάπτυξη και στις ΗΠΑ
Σε ότι αφορά το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν επί ένα χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι η ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο είναι πιθανό να αποδειχθεί χαμηλότερη του προσδοκώμενου.

Άλλα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η αγορά εργασίας συνέχισε να παρουσιάζει βελτίωση το Νοέμβριο. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν ελαφρά την περασμένη εβδομάδα.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 8% στα 41,8 δισεκατ. ευρώ, κι ήταν το υψηλότερο από τον Μάιο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Αναλυτές ανέμεναν ότι θα αυξανόταν, αλλά πολύ λιγότερο, στα 39 δισεκ. ευρώ. Συνυπολογιζομένου του πληθωρισμού το εμπορικό έλλειμμα αυξάνεται ακόμα περισσότερο, στα 50,4 δισεκ. δολάρια,.

Το εμπόριο συνέβαλε το 0,31% στην ανάπτυξη 2,8% σε ετήσιο ρυθμό το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Εξάλλου το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 2.000 στις 339.000.