Δραπετσώνα: Το Μόντε Κάρλο της Αν. Μεσογείου με γκραν πρι F1 από το 2017

Δραπετσώνα: Το Μόντε Κάρλο της Αν. Μεσογείου με γκραν πρι F1 από το 2017

Μπορεί να γίνει γκραν πρι της Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα;

Μπορεί να γίνει γκραν πρι της Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα; Η άμεση απάντηση είναι «όχι». Υπάρχουν όμως αρκετοί που διαφωνούν και έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν, αρκεί να το πιστέψεις και να αγωνιστείς γι’ αυτό.

Όσοι δεν είμαστε Πειραιώτες γνωρίσαμε την Δραπετσώνα μέσα από το (ομότιτλο) …τραγούδι- ύμνο στην φτωχολογιά και την εργατική τάξη, του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Από την 10ετία του ’60 μέχρι σήμερα έχει περάσει κάτι παραπάνω από μισός αιώνας. Και κάποιοι -ρομαντικούς, οραματιστές, τρελούς να τους πεις- ονειρεύονται να κάνουν την Δραπετσώνα το  Μονακό της Ανατολικής Μεσογείου, με το δικό της μάλιστα γκραν πρι στο καλαντάρι της Φόρμουλα 1.

Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες εποχές υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν όρθια την σημαία της δημιουργίας και της διεκδίκησης, όπως είναι ο Δήμαρχος Κερατσινίου -Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής και ο αρχιτέκτονας Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, οι δύο πρωτεργάτες αυτού του τεράστιου, για τον Πειραιά και την χώρα, εγχειρήματος. Ενός εγχειρήματος εξαιρετικά φιλόδοξου και δύσκολου, το οποίο για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει η απύθμενη ελληνική γραφειοκρατία να νικηθεί κατά κράτος. Πράγμα, κάθε άλλο παρά εύκολο.

«Στόχος μας είναι το 2017 να έχουμε αγώνα Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, την οποία απαρτίζουν προσωπικότητες όπως: Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος, ο ο Βασίλης Αποστολόπουλος του Ομίλου «Ιατρικό Κέντρο», ο γνωστός ορθοπεδικός πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΠΑ Βασίλης Δεσποτόπουλος, ο λάτρης των αυτοκινήτων ιατρός πλαστικός Θ.  Βουκίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Λυμπεράκης, κ.ά.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, η ομάδα της Dielpis Formula 1 αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την επίτευξη του στόχου καθώς και σε όσα προτίθενται να κάνουν στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει κατατεθεί τόσο στην Κυβέρνηση –και έχει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά- όσο και την FIA.

Η ελληνική πρόταση για την ανάδειξη της Δραπετσώνας και την δημιουργία πίστας Φ1, είναι η εξής:

Η βασική ιδέα της πρότασης αφορά ιδιωτική επένδυση με κόστος κατασκευής 780.450.000€, η οποία θα περιλαμβάνει την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής της Δραπετσώνας, επιφάνειας περίπου 700 στρεμμάτων, που θα γεννηθεί ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr