Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΟΛΠ το επενδυτικό πρόγραμμα 2014-2018

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΟΛΠ το επενδυτικό πρόγραμμα 2014-2018

Ακολουθεί  διάλογος με την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους, τους φορείς του Πειραιά και τα συνδικάτα για να διαμορφωθεί το πρόγραμμα 2015-2019.

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς το business plan και το επενδυτικό πρόγραμμα 2014-2018, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μετά το διάλογο που θα ακολουθήσει με την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους, τους φορείς του Πειραιά και τα συνδικάτα θα διαμορφωθεί το τελικό επενδυτικό πρόγραμμα 2015-2019 το οποίο και θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του Δεκεμβρίου 2014.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τον Πρόεδρο & Δ. Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτη και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Τεχνικού Συμβούλου για το Έργο της Κατασκευής του Nέου Προβλήτα Κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά, με αρχικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. σε ποσοστό 95%.

Συνοπτικά, το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

1. Νέα βάση κρουαζιέρας. Στις εγκαταστάσεις θα μπορούν να ελλιμενίζονται τρία κρουαζιερόπλοια τελευταίας γενιάς, θα χρηματοδοτηθεί κατά 95% από το ΕΣΠΑ.

2.  Πρόβλεψη για την υποδομή και εγκατάσταση κυκλοφοριακού μέσου, τύπου monorail περιφερειακά του κεντρικού λιμανιού με κόστος που φθάνει τα  100 εκατ. ευρώ.

3. Κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας αξίας 50 εκατ. ευρώ στην περιοχή Παλατάκι.

4. Επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ σε δύο πλωτές δεξαμενές τύπου post panamax για την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας.

5. Δημιουργία υποθαλάσσιας διάβασης για πεζούς που θα ενώνει τη βάση κρουαζιέρας με την Δραπετσώνα.

6. Έργα για την ανάπτυξη του Car Terminal.

7. Επισκευές στο κτίριο της Παγόδας ώστε να λειτουργήσει ως εκθεσιακό κέντρο.

8.  Δημιουργία της Πολιτιστικής Ακτής, με μεγαλύτερο έργο το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον ΟΛΠ.

ΟΛΠ BUSINESS PLAN