Το FortuneGreece στο κορυφαίο τεχνολογικό συνέδριο της Ευρώπης

Το FortuneGreece στο κορυφαίο τεχνολογικό συνέδριο της Ευρώπης

Το Web Summit θα υποδεχθεί και φέτος στην Ιρλανδία τους κορυφαίους και εμείς είμαστε εκεί - Δείτε τις ελληνικές συμμετοχές. 

Του Ντάνου Τσάκαλου*

Ο Paddy Cosgrave ανέβηκε στην σκηνή φορώντας t-shirt. Χαμογέλασε και γεμάτος αυτοπεποίθηση απευθύνθηκε στο κοινό. Ήταν το μεγαλύτερο που είχε αντικρύσει μέχρι τώρα.

Όλα άρχισαν το 2009, όταν το συνέδριο του 26χρονου τότε Ιρλανδού συγκέντρωσε 400 άτομα. «Not bad» θα σκέφτηκε. Ίσως γιατί ούτε και ο ίδιος θα περίμενε την εντυπωσιακή συνέχεια. Αυτήν την εβδομάδα, το «Web Summit» άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί 22.000 άτομα, 2.000 start-ups, 700 επενδυτές και 1.300 δημοσιογράφους. Με περισσότερους από 500 ομιλητές και πολλά παράλληλα θεματικά Summits, το δημιούργημα του Cosgrave θεωρείται πλέον το μεγαλύτερο τεχνολογικό συνέδριο στην Ευρώπη.

Έως και τις 6 Νοεμβρίου θα ανέβουν στην σκηνή του μερικοί από τους σημαντικότερους παίκτες του Digital τομέα, υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων και διασημότητες από το χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου.

Paddy Cosgrave.
Paddy Cosgrave.
Paddy Cosgrave.

Από τις Facebook, Google, Dropbox, Evernote, και Foursquare, μέχρι τις Getty Images, Nike, Amazon, Wired και Red Bull, η λίστα είναι ατελείωτη. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι θα δώσει το «παρών» ως ομιλητής και ο «άσωτος υιός της Ιρλανδίας», ο περίφημος Bono των U2.

Το Web Summit αποτελεί σημαντικό γεγονός για όλη τη χώρα. Βλέπεις τα σχετικά banners με την άφιξή σου στο αεροδρόμιο. Στους δρόμους υπάρχει ειδική σήμανση. Στην τηλεόραση παίζουν ρεπορτάζ. Εν μέρει χάρη στην ευνοϊκή φορολογία, η Ιρλανδία έχει εξελιχτεί σε επιχειρηματικό hub και το τεχνολογικό Φεστιβάλ του Cosgrave συμβολίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα, «Μετά Μνημόνιο» εποχή για μια χώρα με πληθυσμό 4.6 εκατ. κατοίκων.

Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του Web Summit, ο πρωθυπουργός Έντα Κένι χτύπησε το καμπανάκι του χρηματιστηρίου των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, δηλώνοντας παράλληλα: «Θέλουμε να προσελκύσουμε εδώ στην Ιρλανδία τους επιχειρηματίες που καινοτομούν, που είναι διατεθειμένοι να πάρουν ρίσκα για να πετύχουν. Επιδίωξή μας είναι να γίνουμε οι καλύτεροι συνεργάτες τους και θα το καταφέρουμε γιατί δεν υπάρχει πιο φιλική προς τους επιχειρηματίες χώρα στην Ευρώπη».

????????
O πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι.

Σχέδια και όνειρα δεν κάνει, όμως, μόνο η κυβέρνηση της Ιρλανδίας. Κάνουν και οι ελληνικές startups που έσπευσαν να συμμετάσχουν στο Web Summit. Και είναι πολλές!

Το Fortune Greece συνάντησε ήδη αρκετές από αυτές και σύντομα θα επανέλθει με ειδικό αφιέρωμα για όλες αυτές τις επιχειρήσεις που διεκδίκησαν και εξασφάλισαν θέση σε αυτήν τη συνάντηση κορυφής.  Μέχρι τότε, ας τους ευχηθούμε «καλή επιτυχία» και «καλό pitching». Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Μία νέα μέρα ξεκινά γεμάτη ευκαιρίες και συναντήσεις με ενδιαφερόμενους πελάτες και επενδυτές.

*Ο Ντάνος Τσάκαλος εργάζεται ως Marketing Manager στο TDG, έναν από τους κορυφαίους Digital Marketing Ομίλους στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Υ.Γ. Στο Web Summit συμμετέχουν τα ακόλουθα ελληνικά startups:

– Ask & Give

– Babography

– Bare Square

– English SUPERFAST

– Geotag Aeroview Ltd

– Goodvid.io

– Horizon Video Technologies

– INNOETICS

– Kowor

– Nannuka

– Olabord

– Olyssa

– Panelsensor

– Peekintoo

– Perfecta

– Pocketwarp Mobile Engine

– Questment

– REALTYCOON

– reEmbed

– Roomcase

– Smartup Ltd

– Tamio

-The Gadget Flow

– tizU

– tradeNOW

– Travelmyth

– WorkNet24