Φρένο στη συγχώνευση AT&T – Time Warner βάζει η αμερικανική κυβέρνηση

Φρένο στη συγχώνευση AT&T – Time Warner βάζει η αμερικανική κυβέρνηση

Τον Ντόναλντ Τραμπ δείχνει ο CEO της AT&T ως υπαίτιο για την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να καταθέσει αγωγή κατά της συμφωνίας.

Συνέχεια δόθηκε στο «θρίλερ» της εξαγοράς της Time Warner, ιδιοκτήτριας των δικτύων CNN και HBO, από τον «γίγαντα» του κλάδου των τηλεπικοινωνιών AT & T, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έκανε πράξη την προεκλογική υπόσχεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και «πάγωσε» το deal των 85 δισ. δολαρίων, καταθέτοντας αγωγή.

Στην αγωγή του, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται πως η συμφωνία αυτή μπορεί «να βλάψει τους Αμερικανούς καταναλωτές», αφού μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό και συνεπώς να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών.

Ο βοηθός γενικός Εισαγγελέας Μακάν Ντελραχίμ δήλωσε ότι η εξαγορά «θα σήμαινε αυξημένους τηλεοπτικούς λογαριασμούς και λιγότερες νέες, καινοτόμες επιλογές, τις οποίες πρόσφατα άρχισαν να απολαμβάνουν οι καταναλωτές».

Από την πλευρά της η AT&T δηλώνει πως πρόκειται να πολεμήσει την ενέργεια του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία, σύμφωνα με τον CEO Ράνταλ Στίβενσον, αποτελεί μία «ριζοσπαστική και ανεξήγητη απομάκρυνση από το αντιμονοπωλιακό προηγούμενο που επί δεκαετίες κατοχυρώθηκε στις ΗΠΑ».

Δείτε ακόμη: Την «πώληση του CNN» ζητά η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Με δεδομένο την απέχθεια του προέδρου Τραμπ για το CNN, το οποίο ανήκει στην Time Warner, o Στίβενσον εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανή πολιτική επιρροή του Λευκού Οίκου στην απόφαση του υπουργείου, λέγοντας πως υπάρχει «ένας ελέφαντας στο δωμάτιο».

«Πολλά έχουν γραφτεί για την όλη υπόθεση του CNN. Και ειλικρινά δεν ξέρω. Κανείς δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται που εγείρεται συνεχώς το ερώτημα αυτό», είπε ο CEO της AT&T.

Η εταιρεία επίσης αρνήθηκε ρητά την κατηγορία πως η συγχώνευση θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών και δήλωσε ανοιχτή στο ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως η συμφωνία δεν επρόκειτο να εγκριθεί «από την κυβέρνησή μου, γιατί υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια πολύ λίγων».

Δείτε ακόμη: Γιατί η AT&T δίνει περισσότερα από 80 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την Time Warner