Για αυτή τη startup η Alibaba προχώρησε σε deal 9,5 δισ. δολαρίων σε ρευστό!

Για αυτή τη startup η Alibaba προχώρησε σε deal 9,5 δισ. δολαρίων σε ρευστό!
epa05473376 (FILE) A file photo dated 22 October 2007 shows a man walking past an Alibaba.com Ltd. advertising billboard in Hong Kong, China. Alibaba Group Holding Limited on 11 August 2016 announced its financial results for the quarter ended 30 June 2016, saying 'Alibaba Group had an outstanding quarter with a 59 per cent revenue growth for the company overall and a 49 per cent revenue growth of their China retail marketplaces'. EPA/YM Photo:

Ο κινεζικός κολοσσός επενδύει σε υπηρεσία delivery στην Κίνα.

Τον πλήρη έλεγχο της startup Ele.me απέκτησε ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Alibaba, προσπαθώντας να επεκταθεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά υπηρεσιών delivery φαγητού και αγαθών στην Κίνα.

Η αξία της Ele.me υπολογίζεται στα 9,5 δισ. δολάρια, ενώ η Albaba κατείχε ήδη το 43% της εταιρείας. Ωστόσο δεν αποκάλυψε στην ανακοίνωσή της ποιο το ακριβές ποσό που ξόδεψε για την απόκτηση του 100%.

Πρώην μεγαλομέτοχος της εταιρείας Εle.me, που το όνομά της σημαίνει «πεινασμένος ακόμη», ήταν η Baidu. Η startup διαθέτει έναν «στρατό» από προσωπικό που προσφέρει υπηρεσίες delivery σε όλη την Κίνα, σε μια αγορά που σύμφωνα με την Alibaba έχει πολύ σημαντικές προοπτικές.

Ήδη ο όμιλος του Tζακ Μα έχει προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις στον τομέα του ecommerce, των logistics αλλά και σε παραδοσιακούς λιανέμπορους όπως η αλυσίδα Intime Retail Group.