H εναλλακτική λύση για το τσιγάρο από την Philip Morris

H εναλλακτική λύση για το τσιγάρο από την Philip Morris

H καπνοβιομηχανία κυκλοφορεί το Marlboro «HeatSticks» που αεριοποιεί τον καπνό αντί να τον καίει.

Η Philip Morris International ακολουθεί την τάση των εναλλακτικών τσιγάρων με την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος που ονομάζεται Marlboro HeatSticks και που αεριοποιεί τον καπνό αντί να τον καίει. Η Philip Morris International, Inc. ελπίζει να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη όρεξη για εναλλακτικές λύσεις έναντι των παραδοσιακών καπνών, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, με την κυκλοφορία του νέου προϊόντος της που θερμαίνει τον καπνό και δεν τον καίει.

Η δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο ανακοίνωσε την Πέμπτη λεπτομερώς τα σχέδιά της για την κυκλοφορία του Marlboro HeatSticks σε πόλεις της Ιαπωνίας και της Ιταλίας αργότερα μέσα στο έτος, με περαιτέρω σχέδια επέκτασης το 2015.

Τα προϊόντα αποτελούν μια δεύτερη προσπάθεια για τη βελτίωση των τεχνολογιών θέρμανσης που είχε αποτύχει όταν εισήχθη αρχικά στη δεκαετία του 1990.

Η κοντή ράβδος, που μοιάζει με τσιγάρο, θερμαίνεται στη μέγιστη θερμοκρασία των 660 βαθμών Fahrenheit (350 βαθμοί Κελσίου) σε μια κοίλη συσκευή που μοιάζει με στυλό και ονομάζεται iQOS (προφέρεται EYE-cohs) για να δημιουργήσει ατμό νικοτίνης με γεύση καπνού. Σε αντίθεση με τα δημοφιλή ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρή νικοτίνη, τα HeatSticks περιέχουν πραγματικό καπνό, κάτι που η εταιρεία πιστεύει ότι θα τα κάνει πιο ελκυστικά για τους καπνιστές.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και την Ελβετία, έχει δαπανήσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια εδώ και πάνω από δέκα χρόνια για την ανάπτυξη των προϊόντων και αναμένει ότι το iQOS θα ενισχύσει τα κέρδη της κατά 700 εκατομμύρια δολάρια, όταν οι πωλήσεις φτάσουν τα 30 δισεκατομμύρια κομμάτια.

Με τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με τα παραδοσιακά τσιγάρα και τις αλλαγές στις κοινωνικές προσδοκίες, δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι πολλοί από τους 1 δισεκατομμύριο καπνιστές στον κόσμο θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα ή να δοκιμάσουν άλλες εναλλακτικές λύσεις καπνού. Στις ΗΠΑ, σχεδόν το ήμισυ των 42 εκατομμυρίων ενηλίκων καπνιστών της χώρας προσπαθούν να το κόψουν κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πιο πρόσφατα, μεγάλο μέρος της προσπάθειας για το κόψιμο του καπνίσματος έχει στηριχθεί στην τσίχλα νικοτίνης και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία πολλοί καπνιστές θεωρούν ότι τους βοηθούν να κόψουν το κάπνισμα.

Τα HeatSticks βασίζονται στο Accord, ένα προϊόν που είχε δοκιμαστεί στην αγορά στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από την Philip Morris USA, η οποία διαχώρισε τη διεθνή δραστηριότητά της το 2008 και ανήκει στον Όμιλο Altria Group, Inc με βάση το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

Ένα από τα άλλα προϊόντα που αναπτύσσει μοιάζει στο Eclipse, ένα τσιγάρο που εισήγαγε η ανταγωνίστρια RJ Reynolds Tobacco Co. στα μέσα της δεκαετίας του 1990 που χρησιμοποιούσε μια ακίδα άνθρακα που θέρμαινε τον καπνό αφότου είχε ανάψει με αναπτήρα.

Η Reynolds δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για την αναζωογόνηση του Eclipse, αλλά εξακολουθεί να είναι σε περιορισμένη διάθεση και μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις μάρκες στην καφετέρια στην έδρα της εταιρείας στο Winston-Salem, στη Βόρεια Καρολίνα.

Η Philip Morris International και η πρώην μητρική εταιρεία Altria έχουν συμφωνήσει να μοιραστούν την τεχνολογία τους για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και άλλες νέες εναλλακτικές λύσεις στα παραδοσιακά τσιγάρα, έτσι τα HeatSticks θα μπορούσαν δυνητικά να κυκλοφορήσουν τελικά στις ΗΠΑ.

Και οι δύο εταιρείες έχουν επισημάνει τις δυνατότητες για τα προϊόντα να είναι λιγότερο επικίνδυνα από ότι τα παραδοσιακά τσιγάρα και θα μπορούσαν να κάνουν αίτηση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για να διατίθενται στην αγορά με αυτή την ιδιότητα.

Διαβάστε ακόμη: 

«Μεγάλη, ουσιαστική και συμβολική επένδυση» της Philip Morris

Στροφή στα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την Philip Morris

H ελληνική εταιρεία – πρωταθλητής στα τσιγάρα