Η έρευνα της Google στο Παρίσι μπορεί να κρατήσει χρόνια

Η έρευνα της Google στο Παρίσι μπορεί να κρατήσει χρόνια
epa03209882 (FILE) A file photograph dated 10 April 2008 shows the Google logo at the Belgrave House in central London, Britain. Media reports on 07 May 2012 state that Google has been found guilty of breaching copyright in a case brought by Oracle regarding its programming language Java by a court in San Fransisco, USA. EPA/DANIEL DEME Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι γαλλικές αρχές έχουν περιορισμένους πόρους για να συνδυάσουν όλα όσα βρήκανε.

Η ανάλυση των δεδομένων που κατασχέθηκαν από τους ερευνητές στα γραφεία της Google στο Παρίσι θα μπορούσε ενδεχομένως να διαρκέσει ακόμα και χρόνια, δήλωσε η Γαλλίδα οικονομική εισαγγελέας Eliane Houlette.

Δεκάδες Γάλλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Google την Τρίτη, πραγματοποιώντας έρευνα για υπόθεση φοροδιαφυγής.

«Έχουμε συλλέξει πολλά δεδομένα» δήλωσε η Houlette σε συνέντευξη της, προσθέτοντας ότι 96 άτομα συμμετείχαν στην επιδρομή.

Οι υπεύθυνοι της Google, απ’ την άλλη, δήλωσαν πως ακολουθούσαν πιστά το γαλλικό δίκαιο, αλλά βρίσκονται υπό πίεση σε όλη την Ευρώπη καθώς δέχονται τα πυρά της κοινής γνώμης και των κυβερνήσεων που είναι θυμωμένοι με τον τρόπο που οι πολυεθνικές εκμεταλλεύονται την παρουσία τους παγκοσμίως για την ελαχιστοποίηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.