ΥΠΟΙΚ: Προς εναρμόνιση της απόφασης του ΣτΕ για τους ενστόλους

ΥΠΟΙΚ: Προς εναρμόνιση της απόφασης του ΣτΕ για τους ενστόλους

Ρύθμιση για την καταβολή αναδρομικών και μισθολογικές αυξήσεις στο μέλλον στα Σώματα Ασφαλείας εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Χρ. Σταϊκούρα.

Σύντομα αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή ρύθμιση για την καταβολή αναδρομικών και μισθολογικές αυξήσεις στο μέλλον στα Σώματα Ασφαλείας, προκειμένου να εναρμονιστεί με την απόφαση του ΣτΕ, όπως έγινε και με τους δικαστικούς.

Την προαναγγελία αυτήν έκανε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους κάλυψης του δημοσιονομικού κενού, προκειμένου να καταβληθούν τα αναδρομικά στους ένστολους, καθώς η απόφαση του ΣτΕ εκδόθηκε το 2014 και δεν έχουν προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό οι ανάλογες πιστώσεις.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε πως σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά για τους δικαστικούς η κυβέρνηση συμμορφώθηκε με την απόφαση του Μισθοδικείου, η οποία είχε εκδοθεί το 2013 και είχε προβλεφθεί η σχετική πίστωση τόσο για τα αναδρομικά τους όσο και για τα μισθολογικά τους στον προϋπολογισμό του 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Σήμερα στη Βουλή η ψηφοφορία για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών

Ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» με τους μισθούς των δικαστικών

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι αναδρομικές μειώσεις αποδοχών των ενστόλων