Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών της Συστήματα Sunlight (Βίντεο)

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο μπαταριών της Συστήματα Sunlight (Βίντεο)

Τί αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της για την πυρκαγιά στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών στην Ευρώπη.

Υπό έλεγχο έχει ήδη τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT συμφερόντων Πάνου Γερμανού στο Όλβιο Ξάνθης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.

«Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές» τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν σημαντικά τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονταν στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή.

Ο ουρανός στην περιοχή έχει μαυρίσει από τους καπνούς που είναι ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και για αυτό το λόγο οι Αρχές συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προληπτικά από τις οικίες τους.

Ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών που καίγονται και του κινδύνου εκρήξεων αποφασίστηκε προληπτικά η εκκένωση οικισμών που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς και στην πορεία της. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τους οικισμούς Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Τύμπανο και Τοξότες.

Όπως είχε αναφέρει σε άρθρο του τον Μάρτιο το FortuneGreece, με βάση την υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT είχε πρόσφατα προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της, μέσα από επενδύσεις σε νέο, αποδοτικότερο εξοπλισμό, συνολικής αξίας 4,3 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις αυτές είχαν οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής κατά 24%, με την ετήσια παραγωγή να σημειώνει ιστορικό υψηλό 1,9 εκατ. στοιχείων, καθιστώντας το εργοστάσιο της SUNLIGHT, το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη σε παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών, από το οποίο το 98% της παραγωγής διοχετέυται στο εξωτερικό.

Πηγή: Xanthinews.gr
Πηγή: Xanthinews.gr
Πηγή Φωτογραφίας: Xanthinews.gr

Δείτε ακόμη: Sunlight: Προτεραιότητα η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σε ΗΠΑ και Ιταλία