Καρότο και μαστίγιο από τον Μοσκοβισί

Καρότο και μαστίγιο από τον Μοσκοβισί
Ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, μιλάει κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τυπου με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο (δεν εικονίζεται),στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Αθήνα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Καμία υποχώρηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις τραπεζικές διοικήσεις από τον Ευρωπαίο Επίτροπο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, προσέφερε μεν αμέριστη στήριξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης, παράλληλα, όμως έστειλε και μήνυμα για άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων χτυπώντας καμπανάκι για τις καθυστερήσεις.

Παράλληλα, έβαλε φρένο στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το τέλος του προγράμματος το 2018, τονίζοντας πως Αθήνα και εταίροι πέρασαν όλο το περυσινό έτος διαπραγματευόμενος τους στόχους, ενώ το Μνημόνιο επικαιροποιήθηκε πριν λίγες μόλις εβδομάδες. Ζήτησε, λοιπόν από τον ϊδιο τον Αλέξη Τσίπρα να μη χαθεί άλλος χρόνος, ανοίγοντας εκ νέου ζητήματα που έχουν κλείσει.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του για το ελληνικό αίτημα αλλαγής των κριτηρίων για τις διοικήσεις των τραπεζών. Παραδέχθηκε ότι συζητήθηκε με τον Πρωθυπουργό, ωστόσο, τόνισε και πάλι ότι ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε πολύ πρόσφατα, στέλνοντας και πάλι μήνυμα στην κυβέρνηση να μην ανοίγει ζητήματα που έχουν κλείσει.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, όλα τα θέματα, προαπαιτούμενα για την υποδόση, δεύτερη αξιολόγηση, χρέος, θα πρέπει να έχουν κλείσει έως το τέλος του έτους.