Tο Κεντρικό Πήλιο είναι ο νέος πολιτιστικός προορισμός

Tο Κεντρικό Πήλιο είναι ο νέος πολιτιστικός προορισμός

Ο θεσμός των πολιτιστικών διαδρομών Geo Routes Cultural Heritage Journeys κάνει το ντεμπούτο του.

Με τη συμμετοχή μίας επίλεκτης ομάδας από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), σηκώθηκε η αυλαία για την ένταξη του Κεντρικού Πηλίου στις πολιτιστικές διαδρομές των Geo Routes www.geo-routes.com για την Ελλάδα, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Το Βουνό των Κενταύρων, ένας αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Ελλήνων (ιδιαίτερα για χειμερινές αποδράσεις) έχει να επιδείξει εκτός του ιδιαίτερου φυσικού του κάλλους, την γαστρονομία και την ευκολία πρόσβασης, μία εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, από μύθους, θρύλους, παραδόσεις και μία επί χιλιετηρίδες ιστορία, ήδη από τη Νεολιθική εποχή, ώστε να το καθιστούν τόπο ξεχωριστού ενδιαφέροντος καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Ο θεσμός των πολιτιστικών διαδρομών, που θα είναι διαθέσιμες από τα Geo Routes στη Μαγνησία, κάνει ντεμπούτο με διαδρομή διάρκειας τριών ημερών, που θα εστιάζει στο Κεντρικό Πήλιο, και συγκεκριμένα στη Μακρυνίτσα, καθώς και στον άξονα Αγ.Γεώργιος Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές. Βαρύνουσας σημασίας θα είναι και οι επισκέψεις στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα μουσείο- κόσμημα για την πόλη του Βόλου, όπως και στο μουσείο του ΠΙΟΠ, που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, το οποίο όχι απλά αποτελεί σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στην Ελλάδα, αλλά αποδεικνύει την εξαιρετική εμπορική και βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης στις αρχές του 20ου αιώνα.

Βασικοί συνεργαζόμενοι φορείς του νέου οδοιπορικού των Geo Routes «στο Βουνό των Κενταύρων» θα είναι οι: ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), Δ/νση Αρχαίων-Μουσείων-Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κένταυρος Αγ.Γεωργίου Νηλείας, Γυναικείος Συνεταιρισμός Εσπερίδες Βυζίτσας, Τραινοσε Βόλου κά.

Διαβάστε ακόμα:

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ένα «εργοτάξιο» τέχνης

Η τουριστική καμπάνια άρχισε νωρίτερα από ποτέ

Η καρδιά του αθλητικού ιδεώδους «χτυπά» στη Μεσσηνία