Η καρδιά του αθλητικού ιδεώδους «χτυπά» στη Μεσσηνία

Η καρδιά του αθλητικού ιδεώδους «χτυπά» στη Μεσσηνία

Η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της επετείου των 10 χρόνων απο τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Μια ημέρα γεμάτη αθλήματα, με πάνω από 300 παιδιά από τη Μεσσηνία και από όλο τον κόσμο, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους Ολυμπιακών αθλητών, σηματόδοτησε τη φετινή «Ολυμπιακή Ημέρα» που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, διαδίδοντας τις Ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας -με πάντα καινοτόμους και αξιομνημόνευτους τρόπους και με ιδιαίτερη περηφάνια, ως πιστός θεματοφύλακας της Ολυμπιακής Ιδέας- ένωσε δυνάμεις με την Costa Navarino, για να ετοιμάσουν μια λαμπρή διοργάνωση για περισσότερα από 300 παιδιά που ήρθαν από τα σχολεία της περιοχής, από αθλητικές ακαδημίες αλλά και για όσα ήταν επισκέπτες μαζί με τους γονείς τους στην Costa Navarino από πολλές χώρες του κόσμου!

Οι Ολυμπιακοί αθλητές που έλαβαν μέρος στη γιορτή, μεταλαμπάδευσαν στα παιδιά την αγάπη για τον αθλητισμό και για την Ολυμπιακή ιδέα και τους μύησαν σε διάφορα αθλήματα, όπως η ξιφασκία, η τοξοβολία και το χάντμπολ. Ξεχωριστή θέση στην ημέρα είχε και το γκολφ, με αφορμή την επανένταξη του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και σύνθημα «golf για όλους».

Οι αθλητές – μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας ξεπέρασαν τους 20, με παρουσία των: Νίκου Συρανίδη, Νίκης Μπακογιάννη, Βούλα Κοζομπόλη, Αγγελική Καραπατάκη, Πέτρου Γαλακτόπουλου, Σοφίας Παπαδοπούλου, Βιργινίας Κραβαριώτη, Νίκου Δεληγιάννη, Κωνσταντίνου Λούδη, Δημήτρη Καφφάτου, Σπύρου Μπαλωμένου, Δήμητρας Μαγκανουδάκη, Ζωής Παρασκευοπούλου, καθώς και των Ευρωπαϊκών Πρωταθλητών Τσουρούτα Γιώργου, Έλενας Πλατάνα, Ιάσωνα Αθανασιάδη, αλλά και των Προπονητών Παναγιώτη Ιατρούδη, Απόστολου Νάνου, Παναγιώτη Παρασκευόπουλου.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, o Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Αργυράκης, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας. Στο πρόγραμμα, που τελεί υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ακούστηκε το μήνυμα του Προέδρου κ. Thomas Bach, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Γ.Γ. της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κατσιαδάκης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ κ. Πέτρος Δούκας.

Διαβάστε ακόμα:

Αρχαιοελληνικά σανδάλια στα πόδια αστέρων του Hollywood

Ο σύγχρονος «Μάρκο Πόλο»