Κορρές: Από το Παγκράτι στο Ρίο

Κορρές: Από το Παγκράτι στο Ρίο

Ποια είναι τα πρώτα βήματα της συνεργασίας με την Αvon στη Λατινική Αμερική.

Για τις ελληνικές επιχειρήσεις η Λατινική Αμερική είναι κάτι σαν τον Αμαζόνιο: Μια τεράστια παρθένα περιοχή προς εκμετάλλευση που φοβάσαι όμως να μπεις, γιατί κινδυνεύεις να χαθείς στα δύσβατα μονοπάτια του. Για τον Γιώργο Κορρέ και την ομάδα του φαίνεται ότι βρέθηκε η μαγική συνταγή για να εισέλθουν σε μία αγορά που αγγίζει τα 600 εκατ. ανθρώπους και συγκαταλέγεται στις πλέον δυναμικές στον χώρο των καλλυντικών.

Χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη ο δημιουργός της ταχύτερα αναπτυσσόμενης ελληνικής εταιρείας καλλυντικών υπέγραψε συμφωνία με την AVON Products Inc.δείτε εδώ την σχετική είδηση– και σήμερα το πρωί ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Βιδάκης, έδωσε περαιτέρω στοιχεία για την επόμενη ημέρα. Ο ίδιος τη χαρακτήρισε «ως την πρώτη σελίδα μίας πορείας που μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενη», θέλοντας να κρατήσει χαμηλά τον πήχη μιας συνεργασίας που μπορεί να υπογράφηκε χθες, αλλά έχει πίσω της ήδη ένα χρόνο προετοιμασίας και περίπου άλλον ένα μπροστά της για να κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα προϊόντα Κορρές στην αγορά.

Πρώτη αγορά στην οποία θα τοποθετηθούν τα προϊόντα είναι αυτή της Βραζιλίας και θα γίνει μέσω του γνωστού συστήματος των απευθείας πωλήσεων που πραγματοποιεί η AVON (No 252 στο Fortune 500 για το 2013). Η Κορρές κατέληξε σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία καθώς διαθέτει ισχυρή θέση στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 11 δισ. δολάρια που είναι ο ετήσιος κύκλος εργασιών, τα μισά προέρχονται από την αγορά της Λατινικής Αμερικής. Από την πλευρά της η Avon βρήκε στην Κορρές τον ιδανικό συνεργάτη για την είσοδο στην ανερχόμενη κατηγορία των φυσικών καλλυντικών.

1/3

Διαβάστε ακόμη: Συμφωνία της Κορρές με την Lufthansa

Η αγορά καλλυντικών της Λατινικής Αμερικής θεωρείται από τις πλέον δυναμικές του πλανήτη, καθώς «τρέχει» με άνοδο πάνω από 10%. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα τα στελέχη της Κορρές η συνολική κατηγορία προϊόντων προσωπικής φροντίδας ανέρχεται σε 70 δισ. δολάρια στη Λατινική Αμερική, με τα 42 δισ. να αφορούν την Βραζιλία. Χώρα στην οποία η αναμένεται η AVON να προχωρήσει στη δημιουργία εργοστασίου για την παραγωγή των προϊόντων Κορρές -βάσει των ποιοτικών προδιαγραφών και την επίβλεψη της ελληνικής εταιρείας- που θα διατίθενται αποκλειστικά στην περιοχή.

Η αγορά της Αμερικής -Νοτίου αλλά και Βορείου καθώς πρόσφατα υπογράφηκε και η σύσταση θυγατρικής για ΗΠΑ και Καναδά- αναμένεται να απορροφήσει όλη την δύναμη της εταιρείας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αφήνοντας προς το παρόν στον «πάγο» τα σχέδια για επέκταση στις αγορές της Ασίας.

Τέλος, σε μία προσπάθεια πρώτου απολογισμού για το 2013, οι εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρθηκαν στη θετική πορεία αγορών του εξωτερικού, όπου ξεχωρίζει αυτή της Μεγάλης Βρετανίας μέσα από το κανάλι του φαρμακείου, το οποίο έχει ενδυναμώσει τη θέση του στον τομέα των καλλυντικών. Για την Κορρές ήταν μια θετική χρονιά, καθώς μέσα από το συγκεκριμένο κανάλι κατάφερε να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιο της στην αγορά καλλυντικού από 10,1% σε 10,5%, κυρίως χάρη στις νέες σειρές περιποίησης με την μαύρη πεύκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η κατηγορία skin care κινήθηκε με άνοδο της τάξης του 13% στο σύνολο της, η Κορρές εμφάνισε άνοδο 24%, ενώ υπερδιπλάσια (30%) ήταν η αύξηση των πωλήσεων της στον τομέα των αντηλιακών, μια αγορά που εμφάνισε άνοδο της τάξης του 14% το 2013. 

Διαβάστε ακόμη: Κορρές: Πετάει πρώτη θέση και στην Ινδία