«Κούρεμα; Ποτέ ξανά… απεχθάνομαι τον όρο αυτό»

«Κούρεμα; Ποτέ ξανά… απεχθάνομαι τον όρο αυτό»

Ο Σόιμπλε το συζητά μόνο για επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου ελληνικού πακέτου.  

« Τρίτο πακέτο; ίσως. Κούρεμα; Ποτέ ξανά. Επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων. Πιθανότατα». Για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας μίλησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες μέρες πριν από την άφιξη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα.

Ο Σόιμπλε υποσχέθηκε ότι η γερμανική ηγεσία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και παραδέχθηκε ότι ίσως ή χώρα του «δεν προσπάθησε να δείξει τη συμπάθειά του προς τον ελληνικό λαό από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα».

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ίδια ερωτήματα με τα οποία βρέθηκε ο κ. Παπανδρέου. Αν επιθυμεί κανείς παραμονή στην Ευρωζώνη θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες» τονίζει ο κ.Σόιμπλε.

Και στην ερώτηση για αναδιάρθρωση και κούρεμα μέσω της επιμήκυνσης αποπληρωμής και μείωσης επιτοκίων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αφού ξεκαθαρίζει ότι απεχθάνεται στον όρο «κούρεμα» λέει: «’Ολοι έχουμε συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα σ΄αυτήν την πορεία. Η Ευρώπη είναι δυνατή μόνο όταν είναι όλοι δυνατοί».

Διαβάστε περισσότερα: 

«Άνγκελα δεν φτάνουν μόνο τα θερμά λόγια για τους Έλληνες»

Σόιμπλε προς Έλληνες: «Προσέξτε τους ανεύθυνους πολιτικούς»