Μαρινάκης: «Δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι»

Μαρινάκης: «Δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι»

Τι δήλωσε για την υποψηφιότητα Μώραλη, τον Μιχαλολιάκο, την πολιτική και τους Ερυθρόλευκους ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

«Αν ήθελα να γίνω Μπερλουσκόνι, θα έφτιαχνα το δικό μου Ποτάμι ή Ελιά ή Νέα Ελλάδα”.. Τάδε έφη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Ερωτηθείς, γιατί αποφάσισε τώρα να ασχοληθεί με την πολιτική, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε:

«Κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Κάποτε, είχα ως μοναδικό μου μέλημα τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Στη συνέχεια ήρθε ο Ολυμπιακός και απορροφούσε κάθε στιγμή του ελεύθερου χρόνου μου. Ωστόσο, μήνες τώρα, υπήρξαν έντονες ανησυχίες για την πορεία της πόλης και τις χαμένες ευκαιρίες. (…) Συζητώντας μαζί τους, έγινα δέκτης της αγωνίας τους για το μέλλον (…) Η προσπάθειά μας αυτή δεν είναι δικό μου καπρίτσιο, αλλά απαίτηση και κάλεσμα των κοινωνικών δυνάμεων της πόλης, όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι καθημερινά. Άλλωστε, μεγάλωσα σε πολιτική οικογένεια και ήρθε η στιγμή, τώρα που ο Πειραιάς βιώνει με βίαιο τρόπο την κρίση και απαξιώνεται μέρα με τη μέρα, να βγω μπροστά με μία ομάδα ικανών ανθρώπων, για να αλλάξουμε τον Πειραιά».

Η απέραντη αγάπη των φιλάθλων και το ασυμβίβαστο για τη Δημαρχία
Κληθείς να απαντήσει, γιατί δεν έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος, απάντησε: «Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μου με τους άλλους. Βλέπετε, με την ευλογία του Θεού, έχω εισπράξει από τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού απέραντη αγάπη κι έχω ζήσει σημαντικές στιγμές δόξας μαζί τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχω καμία ανάγκη αναγνωρισιμότητας, πόσω δε μάλλον μέσω της θέσης του Δημάρχου του Πειραιά. Υπάρχει όμως κι άλλη μία παράμετρος, που αφορά την επιχειρηματική μου δραστηριοποίηση στο εξωτερικό και η οποία με βάση την κείμενη νομοθεσία συνιστά ασυμβίβαστο για την όποια εμπλοκή μου στην πολιτική, από τη θέση του Δημάρχου. Πρόκειται ασφαλώς για μία στρέβλωση που πρέπει κάποτε να τελειώσει. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να δοθεί η ευκαιρία στις παραγωγικές τάξεις να προσφέρουν. Δεν είναι δυνατόν να αφεντεύουν τις τύχες της πόλης ή ολόκληρου του ελληνικού λαού, άνθρωποι που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο και δεν έχουν δημιουργήσει ούτε μία θέση εργασίας. Αφιερώνω όμως το πάθος μου για προσφορά σε αυτή και στηρίζω τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα. Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια», είπε, προσθέτοντας πως η πιθανότητα να τον δούμε υποψήφιο βουλευτή, είναι πολύ μακρινή.

«Δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι»
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μιχαλολιάκου, ότι εισάγει την πολιτική σχολή του Μπερλουσκόνι, ο κ. Μαρινάκης είπε:
«Προσωπικά δεν έκανα ούτε πρόκειται να κάνω δουλειές με το Δημόσιο, άρα δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι. Αν ήθελα, θα έθετα υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω το δικό μου Ποτάμι ή τη δική μου Ελιά; Δεν θα μπορούσα να φτιάξω κι εγώ το κόμμα της Νέας Ελλάδας; (…)»

«Ο Πειραιάς δεν είναι τσιφλίκι κανενός»
Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Μιχαλολιάκου, ότι «ούτε ο Γουλανδρής ούτε ο Νταϊφάς θεώρησαν τον Πειραιά τσιφλίκι τους», είπε:

«Ο Πειραιάς δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Πολύ περισσότερο δε ενός παλαιοκομματικού, ψεύτη κομματάρχη. Οι Πειραιώτες είμαστε άνθρωποι εργατικοί, υπερήφανοι, προοδευτικοί. Με μια λέξη… Λεβέντες. Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ και σε κανέναν να λειτουργήσει ως τσιφλικάς. Αλλά θα σας πω και το άλλο. Με τον αείμνηστο Σταύρο Νταϊφά ήμουν πολύ πιο κοντά από κάποιους που τον επικαλούνται σήμερα, όπως ο κ. Μιχαλολιάκος».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr