Μέρκελ σε Σαμαρά: «Κανείς δεν θέλει να πετύχετε περισσότερο από εμένα»

Μέρκελ σε Σαμαρά: «Κανείς δεν θέλει να πετύχετε περισσότερο από εμένα»

Αυτό δήλωσε η καγκελάριος στον Αντώνη Σαμαρά με την χθεσινή τους συνάντηση - Δείτε το βίντεο της καγκελαρίας. 

«Εκτός από εσάς και τον ελληνικό λαό, κανείς δεν θέλει την επιτυχία (ενν.της Ελλάδας) περισσότερο από μένα», δήλωσε η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μετά το τέλος της συνάντησης, χθες, στην καγκελαρία.

Η σκηνή, με την κ. Μέρκελ να περπατά στους διαδρόμους της καγκελαρίας συνοδεύοντας τον κ. Σαμαρά προς τον χώρο της συνέντευξης Τύπου και να κάνει την παραπάνω δήλωση στα αγγλικά, περιλαμβάνεται στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της καγκελαρίου, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Καγκελαρίου».

Στο ίδιο βίντεο περιλαμβάνονται σκηνές από το γεύμα εργασίας, αλλά και από την υποδοχή του κ. Σαμαρά στην είσοδο, με τα λόγια «Καλωσήλθατε! Γερμανικός χειμώνας!».

Σαμαράς: «Δεν θέλω να ξανακούσω τη λέξη Grexit»

Σε άλλο μήκος κύματος η «Εναλλακτική Γερμανία»
Σε αντίθεση με τις υποστηρικτικές δηλώσεις της καγκελαρίου για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» Μπερντ Λούκε ζήτησε την αποπομπή μας από το ευρώ.

Ο Λούκε, του οποίου το κόμμα απέτυχε να μπει στη Βουλή στις τελευταίες γερμανικές εκλογές, σημείωσε ότι είναι «αναπόφευκτη» μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους , ενώ περιέγραψε ως ανύπαρκτο το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, ο κ. Λούκε δήλωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο ισχυρίζεται τώρα ότι πέτυχε η Αθήνα «είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτο και αποτελεί το αποτέλεσμα της ήδη διάσημης ελληνικής πρακτικής δημιουργικής λογιστικής».

Υποστηρίζει δε ότι μόνο εφόσον η ελάφρυνση του χρέους συνδεθεί με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ώστε να μπορεί να υποτιμηθεί το νόμισμά της, θα μπορούσε η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να έχει οικονομικό μέλλον. «Αν και οι δανειστές θα πρέπει να ξεγράψουν ένα μεγάλο μέρος της βοήθειάς τους, θα ήταν και πάλι καλύτερα από το να σπαταλούν ατελείωτα ποσά επ’ αόριστον σε μια υπόθεση χωρίς ελπίδα», κατέληξε ο κ. Λούκε.

Διαβάστε ακόμη: «Πολλοί έπαινοι, καμία υπόσχεση για την Αθήνα»