Nike: Όταν η διαφήμιση πλησιάζει τον κινηματογράφο

Nike: Όταν η διαφήμιση πλησιάζει τον κινηματογράφο

Δείτε τα δύο νέα εκπληκτικά διαφημιστικά βίντεο της εταιρείας αθλητικών ειδών, που στέλνει το μήνυμα «ρισκάρετε τα πάντα» ενόψει Μουντιάλ.

Λίγους μήνες πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας και η Nike έρχεται να «ξεσηκώσει» τους απανταχού οπαδούς της «στρογγυλής θεάς» με το νέο, κινηματογραφικής αισθητικής, διαφημιστικό της σποτ, που φέρει το μήνυμα «ρισκάρετε τα πάντα» («Risk everything»).

Στο σκηνοθετημένο από τον Τζόναθαν Γκλέιζερ -σκηνοθέτη της ταινίας Under the Skin– βίντεο της διαφημιστικής εταιρείας Wieden+Kennedy, πρωταγωνιστούν -και αντιδρούν στην πίεση- τρεις καθαρόαιμοι επιθετικοί που στην κυριολεξία, λατρεύονται από εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον κόσμο: ο Βρετανός Γουέιν Ρούνεϊ, ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ και ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο.

Εκπληκτικό είναι και το διαφημιστικό σποτ της Nike για ένα άθλημα που λατρεύεται από εκατομμύρια ανθρώπους στην Ασία (και τη Μεγ. Βρετανία), το κρίκετ.

Με τη συμμετοχή 1.440 νεαρών -γνωστών και αγνώστων- αθλητών του κρίκετ στην Ινδία, το βίντεο παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο την προσπάθεια ενός νεαρού, άσημου αθλητή να επιτύχει στο άθλημα που αγαπάει, σε μία χώρα ενός δισεκατομμυρίου κατοίκων που δεν χαρίζει εύκολα ευκαιρίες.

Το μήνυμα της Nike σε αυτή τη διαφήμιση της JWT Bangalore είναι απλό: «Κάνε καθετί να μετρά» («Make every yard count»).

Δείτε το:

 Δείτε ακόμη:

Σάμπα πολλών δισεκατομμυρίων

Το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι εδώ

Ο ανθρώπινος εκτυπωτής της Nike

Παπούτσια για μπαλαδόρους