Ο Χρήστος Χαρπαντίδης αποκλειστικά στο Fortune για τα εγκαίνια της Παπαστράτος

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης αποκλειστικά στο Fortune για τα εγκαίνια της Παπαστράτος

Tο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής IQOS στον Ασπρόπυργο ανοίγει σήμερα τις πύλες του - Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου και CEO της εταιρείας (βίντεο).

«Αλλάζουµε προϊόν, αλλάζουµε την κουλτούρα της εταιρείας και αλλάζουµε ως ένα βαθµό τον κόσµο μέσα στον οποίο λειτουργούµε». Με αυτά τα λόγια ο Χρήστος Χαρπαντίδης μας υποδέχτηκε στο νέο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS. Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην Αναστασία Παρετζόγλου, ο πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος, μιλάει για την µεταµόρφωση που συντελείται στην ιστορική καπνοβιομηχανία, επηρεάζοντας τις ζωές εκατοµµυρίων ανθρώπων.

Αναλύει τη σημασία της μεγάλης επένδυσης της Philip Morris International στην Ελλάδα, σε μία κρίσιμη στιγμή για την Ελληνική οικονομία και την κοινωνία και εξηγεί γιατί οι ηγέτες, πολιτικοί και επιχειρηματικοί, οφείλουν να οραματίζονται το μέλλον, να το σχεδιάζουν και να οδηγούν οργανισμούς ή κοινωνικές οµάδες σε αυτό.

Αν και άνθρωπος από τη φύση του αισιόδοξος,πιστεύει ότι τα ψέμματα για τη χώρα μας έχουν τελειώσει και είναι στο χέρι του καθενός μας, σαν θεσμός, σαν πολιτεία, σαν επιχείρηση, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις, ιδίως σε περιόδους κρίσης, καλούνται να έχουν ηγετικό ρόλο και ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, όχι μόνο επειδή μπορούν αλλά επειδή το αναμένει και η κοινωνία.

Ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος τον Ιούλιο του 2015, εν μέσω capital controls. Mε πολύ ξεκαθαρο όραμα, μικρά αλλά σταθερά βήματα και τους κατάλληλους συνεργάτες στο πλευρό του, αψήφισε τις δυσκολίες και οδηγεί την εταιρεία στο μέλλον.

Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

*Η συνέντευξη δημοσιεύεται ολόκληρη στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα.