Ο Εκθεσιακός Χώρος του Ιδρύματος της Βουλής γεμίζει με έργα τέχνης υποτρόφων

Ο Εκθεσιακός Χώρος του Ιδρύματος της Βουλής γεμίζει με έργα τέχνης υποτρόφων

Εγκαίνια της έκθεσης «Ζωγράφισα το μέλλον μου: από τη συλλογή έργων τέχνης υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών» την Τρίτη 6 Μαΐου. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ζωγράφισα το μέλλον μου: από τη συλλογή έργων τέχνης υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών» αύριο, Τρίτη 6 Μαΐου 2014 και ώρα 19.00, στον Εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής (Λεωφόρος Αμαλίας 14).

Στην έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, παρουσιάζονται 40 έργα υποτρόφων του ΙΚΥ. Τα έργα αυτά φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο των εξετάσεων για τη διεκδίκηση υποτροφίας ή κατατέθηκαν από τους υποτρόφους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους και σήμερα φυλάσσονται στη συλλογή του ΙΚΥ, που αριθμεί περίπου 600 έργα. Η χορήγηση υποτροφιών από το ΙΚΥ με τη διαδικασία του διαγωνισμού διήρκησε από την ίδρυσή του, το 1951 έως το 2010. Οι εξετάσεις ζωγραφικής περιλάμβαναν άσκηση με χρώμα ή εναλλακτικά, δημιουργία έργου τριών διαστάσεων με ελεύθερη επιλογή υλικών και τεχνοτροπίας.

Τα επιλεγμένα έργα, ζωγραφικά ‒προσωπογραφίες, ασκήσεις με μοντέλο, αφηρημένες συνθέσεις, νεκρές φύσεις, σπουδές για θεατρικά κοστούμια‒, γλυπτικά και χαρακτικά, παρουσιάζονται ως μια πρώτη προσπάθεια παρουσίασης της πλούσιας συλλογής του ΙΚΥ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το έμπρακτο ενδιαφέρον της Πολιτείας για τη στήριξη των επιστημών και των τεχνών αλλά και την προαγωγή του πολιτισμού και της παιδείας.

Διάρκεια: 7 Μαΐου – 20 Ιουλίου 2014
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά: 9.00-16.00, Πέμπτη 9.00-20.00, Σαββατοκύριακα 10.00-15.00
Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα:

Η «Ιφιγένεια» του Ζαν Ρενέ Λεμουάν κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Από Μηχανής Θέατρο

Το σημαντικότερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου επιστρέφει για 7η χρονιά

CNN: Δεύτερο πιο σημαντικό μνημείο στον κόσμο η Ακρόπολη