Ο «μετανιωμένος» CEO της Microsoft

Ο «μετανιωμένος» CEO της Microsoft
Photo: REUTERS

Ο Στιβ Μπάλμερ παραδέχτηκε την «ανυπαρξία» της εταιρείας στο χώρο των smartphones.

Η προσπάθεια της Microsoft να μπει στο χώρο των «έξυπνων» κινητών δεν αποτέλεσε ποτέ το δυνατό της χαρτί. Αυτό το παραδέχτηκε κι ο υπ’ ατμόν διευθύνων σύμβουλός της, Στιβ Μπάλμερ. «Μετανιώνω γιατί, ενώ κατά τη διάρκεια των αρχών της νέας χιλιετίας, οφείλαμε να επικεντρώσουμε τα Windows στον κόσμο των τηλεφώνων, δεν καταφέραμε να το κάνουμε».

Μπορεί ο Balmer να παραδέχεται την έλλειψη συγκέντρωσης του ταλέντου της εταιρείας του στα smartphones, όμως διαμηνύει ότι η Microsoft «δεν θα παραδώσει τα όπλα». «Αυτό είναι το μεγαλύτερο μου παράπονο», επανέλαβε. «Η πρόσβαση σε άλλους τομείς μόνο καλό θα έκανε στην Microsoft».

Τα iPhone, iPad και οι Android συσκευές έχουν κυριαρχήσει στην αγορά, με την Microsoft να μην «έχει κανένα μερίδιο σε αυτή», όπως παραδέχτηκε ο Steve Balmer. Το μεγάλο come back της εταιρείας ξεκίνησε με την πρόσφατη εξαγορά της Nokia και το σχεδιασμό του καινούριου Lumia, με στόχο να μπει σφήνα στους μεγάλους ανταγωνιστές της.

Διαβάστε ακόμη: Ο Στιβ Μπάλμερ αφήνει -επιτέλους- το τιμόνι της Microsoft

Η σειρά των Surface tablets της απέτυχε να κερδίσει το καταναλωτικό κοινό, με τη Microsoft να μειώνει την τιμή αλλά και να ξεκινά μία πρωτότυπη καμπάνια στις ΗΠΑ, στην οποία καλεί τους κατόχους παλιών iPad να της τα πουλήσουν, με αντάλλαγμα κουπόνια αγοράς της δικής της ταμπλέτας.

Την Δευτέρα η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά των tablets της, με τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω στον, προς αποχώρηση, «μετανιωμένο» CEO της.

Ο Στιβ Μπάλμερ ανέλαβε τα ηνία της Microsoft από τον Μπιλ Γκέιτς  το 2000 και όπως ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα, τον Αύγουστο του 2014 θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.