Ο νέος player Pono φέρνει την επανάσταση στη μουσική

Ο νέος player Pono φέρνει την επανάσταση στη μουσική

Τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής στηρίζουν τον νέο player του Neil Young.

Λατρεύεις τη μουσική; Είσαι από αυτούς που κυκλοφορούν φορώντας διαρκώς τα ακουστικά σου παντού; Εάν ναι, τότε έχουμε μια είδηση που θα σε ενδιαφέρει. Ο Neil Young, τραγουδιστής και στιχουργός από τον Καναδά, ξεκίνησε τη δική του Kickstarter καμπάνια για να μαζέψει χρήματα ώστε να κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο player με το όνομα PonoPlayers και τη παροχή μουσικών υπηρεσιών Pono.

«Είναι για τους ανθρώπους που παράγουν μουσική και τον τρόπο που εμείς ακούμε τον ήχο μέσα στο στούντιο. Είναι για να μπορεί ο καθένας να ακούει αυτά που ακούμε και εμείς. Και αυτό δεν έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Θέλω να φέρω πίσω τη πραγματική μουσική», λέει ο μουσικός.

Διαβάστε ακόμα: Ακούστε μουσική στον δρόμο με ασφάλεια

Τι καινούργιο όμως θα προσφέρει ο PonoPlayer; Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα MP3 players, το μοντέλο του Young μας συστήνει το «underwater listening» τη δυνατότητα δηλαδή να μπορείς να ακούς μουσική ακόμα κι όταν κολυμπάς. Στο πλευρό του έχει και την δισκογραφική εταιρεία Warner Music Group, η οποία θα μετατρέψει χιλιάδες άλμπουμ των αρχείων της για να μπορεί να τα υποστηρίξει ο Pono, και μας υπόσχονται μια νέα μουσική εμπειρία.

Στόχος της καμπάνιας είναι να συλλέξουν 800.000 δολάρια μέχρι τις 15 Απριλίου, ενώ από τα πακέτο δε θα λείπουν και τα δώρα. Τριάντα τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσει ένα VIP δείπνο και party (ακούγοντας φυσικά μουσική από τον PonoPlayer) με τον Young στη Καλιφόρνια, και άλλοι τυχεροί θα αποκτήσουν τον player υπογεγραμμένο από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής όπως οι Arcade Fire, Pearl Jam, Beck, Foo Fighters και άλλοι.

Διαβάστε ακόμα: Μουσική με όργανα από πάγο!

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε η εταιρεία για να προμοτάρει τη καμπάνια, παρουσιάστηκαν οι γνωστότεροι εκπρόσωποι της μουσικής. Beck, Norah Jones, Rick Rubin, Jack White, Arcade Fire, Anthony Kiedis, Flea, Dave Grohl, Elvis Costello, Beastie Boys’ Mike D, Elton John, Jackson Browne, Dave Matthews, Patti Smith, Kid Rock και Mumford & Sons’ Marcus Mumford μίλησαν για το νέο αυτό «μουσικό φαινόμενο».

Με μνήμη στα 128 gigabytes, δυνατότητα αποθήκευσης έως και 1000 τραγουδιών υψηλής ανάλυσης και υποδοχή κάρτας μνήμης ένα είναι σίγουρο. Όσα ξέραμε για τη μουσική θα αλλάξουν.