Ο Τσακαλώτος, ο Τσίπρας, οι φήμες και τα «διαζύγια»

Ο Τσακαλώτος, ο Τσίπρας, οι φήμες και τα «διαζύγια»

Το ΥΠΟΙΚ απαντάει με σιβυλλικό τρόπο σε δημοσίευμα για νέα διαμάχη μεταξύ τους.

Με σιβυλλικό τρόπο, απάντησε το υπουργείο Οικονομικών, στη φημολογία περί διάστασης απόψεων Τσίπρα-Τσακαλώτου, κάνοντας λόγο ουσιαστικά για φήμες χωρίς καμία σημασία.

Η φημολογία για τις δήθεν διαφωνίες του υπουργού Οικονομικών με τον Πρωθυπουργό βασίζονται στην ίδια στέρεη βάση με την επιστημονικότατη και εμπεριστατωμένη άποψη ότι «ο γάμος είναι η βασική αιτία των διαζυγίων». Είναι κάποια ανακούφιση για τον υπουργό ότι ενώ στο σύμπαν μπορεί ο άνθρωπος να είναι το μοναδικό νοήμον ον, στη γη ο αριθμός των ανόητων δεν είναι άπειρος”, σημείωναν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα και πηγές του Μαξίμου έλεγαν ότι δημοσιεύματα περί διαφωνιών μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου “ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας”.

Υπενθυμίζεται ότι σημερινό δημοσίευμα των Νέων έκανε λόγο για διαφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών προκάλεσε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, η οποία φαινόταν ότι τελειώνει.

Υποστήριζε συγκεκριμένα ότι ο κ.Τσακαλώτος είχε συνάψει προσύμφωνο με τους δανειστές για το χρονοδιάγραμα και το εύρος των περικοπών στις συντάξεις, αλλά ο κ.Τσίπρας έκρινε πως δεν μπορούσε κάτι τέτοιο να περάσει και ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να στείλει επιστολή στους δανειστές αιτούμενος αλλαγή στην αρχική συμφωνία για εξοκονόμηση 1% του ΑΕΠ μέσω περικοπών στις συντάξεις από το 2019.