O Ζούκερμπεργκ τρίβει τα χέρια του με το WhatsApp

O Ζούκερμπεργκ τρίβει τα χέρια του με το WhatsApp

H εφαρμογή έφτασε το μισό δισεκατομμύριο χρήστες, ενώ τα έσοδα του Facebook εκτοξεύτηκαν στα 2,5 δισ. δολάρια από 1,46 δισ. δολάρια.

Μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να αισθάνεται ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ για την εξαγορά του WhatsApp, το οποίο μπορεί να του κόστισε συνολικά 19 δισ. δολάρια, αλλά φαίνεται πως θα αποδώσει γρήγορα καρπούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων έφτασε το μισό δισεκατομμύριο active montly users , οι οποίοι στέλνουν 700 εκατομμύρια φωτογραφίες την ημέρα και 100 εκατομμύρια βίντεο. Ο δρόμος λοιπόν προς το 1.000.000.000 χρήστες είναι ανοιχτός και στο Facebook αναμένουν την ενίσχυση των κερδών τους. Σύμφωνα με τον CEO του WhatsApp, τους έξι τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει διορθώσει πάνω από 1000 bugs σε όλες τις εκδόσεις του WhatsApp για iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry, Symbian κλπ βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία για τα 500.000.000 εκατομμύρια χρηστών σε όλο τον κόσμο που αποτελεί ακριβώς το μισό ποσοστό των mobile χρηστών που έχει το Facebook αυτή την στιγμή.

Το βάρος τώρα δίνεται στην επόμενη έκδοση του WhatsApp, που θα προσφέρει δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις σε όλους. Χαρακτηριστικό που πρόσφατα απέκτησε και το Facebook Messenger app και λογικά στην επόμενη έκδοση του WhatsApp οι δύο υπηρεσίες θα λειτουργήσουν μαζί με το ίδιο voice call πρωτόκολλο.

Έσοδα 2,5 δισ. δολάρια ανακοίνωσε το Facebook
Ειδικότερα, η γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο κέρδη 642 εκατ. δολαρίων ή 25 σεντς ανά μετοχή έναντι 219 εκατ. δολαρίων ή 9 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα έσοδα του Facebook εκτοξεύτηκαν στα 2,5 δισ. δολάρια από 1,46 δισ. δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 34 σεντς ανά μετοχή.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FacSet Research τοποθετούσαν τα προσαρμοσμένα κέρδη στα 24 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 2,36 δισ. δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα: 

Όταν ο Ζούκερμπεργκ απέρριπτε τον ιδρυτή του WhatsApp για δουλειά

Ο Ρώσος που θέλει να «εκθρονίσει» το WhatsApp

Ο μεγιστάνας του WhatsApp που κάποτε έτρωγε με κουπόνια