Ολάντ: Αν δεν μειωθεί η ανεργία, δεν θα ξαναείμαι υποψήφιος

Ολάντ: Αν δεν μειωθεί η ανεργία, δεν θα ξαναείμαι υποψήφιος

Οι θέσεις εργασίας παραμένει το μεγαλύτερο «αγκάθι» της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν έχει «κανένα λόγο να είναι υποψήφιος» για μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο εάν η ανεργία δε μειωθεί έως το 2017, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κλερμόντ Φεράντ (στα κεντρικά).

«Εάν η ανεργία δε μειωθεί από σήμερα έως το 2017, εγώ δεν έχω ούτε κανένα λόγο να είμαι υποψήφιος ούτε καμιά πιθανότητα να επανεκλεγώ» είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια ενός γεύματος μαζί με περίπου 20 μισθωτούς, διευθυντικά στελέχη και συνδικαλιστές της εταιρείας Michelin.

Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε αυτήν την απάντηση σε κάποιον από τους συνδαιτυμόνες του που τον ρώτησε για το θέμα της ανεργίας. Ο Φρανσούα Ολάντ υπενθύμισε ότι η απασχόληση αποτελεί «προτεραιότητά» του και κυρίως η απασχόληση των νέων. «Θα εναποθέσουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτό καθώς δεν υπάρχει άλλο διακύβευμα» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Ολάντ απέτυχε να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε να μειώσει το 2013 τα ποσοστά ανεργίας στη Γαλλία, καθώς το Δεκέμβριο σημειώθηκε μια νέα αύξηση και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 3,3 εκατομμύρια, ένα νέο ιστορικό υψηλό. Το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να παραμείνει στάσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2014 στο 9,8% (10,2% μαζί με τις υπερπόντιες κτήσεις) σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Σπουδών της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Στο «ναδίρ» η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ