Όλι Ρεν: «Απαράδεκτα υψηλή ανεργία στην Ελλάδα»

Όλι Ρεν: «Απαράδεκτα υψηλή ανεργία στην Ελλάδα»

Χαμηλούς τόνους ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρά τα θετικά αποτελέσματα στην Ευρωζώνη.

Ο Όλι Ρεν, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις και το Ευρώ, μπορεί να καλωσόρισε τα νέα δεδομένα που δείχνουν οικονομική ανάκαμψη αλλά κράτησε χαμηλούς τόνους.

Πρόσθεσε ότι χρειάζονται να γίνουν περισσότερα από τα κράτη-μέλη της και προειδοποίησε εναντίον των «αυτοσυγχαρητήριων δηλώσεων» περί του ότι «η κρίση τέλειωσε». «Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν πρόωρες, αυτοσυγχαρητήριες δηλώσεις που θα υποστηρίζουν ότι “η κρίση τέλειωσε”. . . Οι ενδείξεις ανάπτυξης είναι ακόμη εύθραυστες», ανέφερε ο Ρεν σε ένα κείμενο το οποίο ανάρτησε στο ιστολόγιό του.

Ο επίτροπος επισήμανε επίσης στο μπλογκ του την «απαράδεκτα υψηλή» ανεργία σε ορισμένες χώρες, ιδίως «στην Ισπανία και στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη: Iσπανία, μια χώρα υπό…αφανισμό

Τα οικονομικά δεδομένα δείχνουν ότι η προσέγγιση της εφαρμογής πολιτικών λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχει αποτέλεσμα και ότι η ευρωπαϊκή οικονομία ανακτά μέρος της ορμής της, υποστήριξε ο Ρεν.

Ωστόσο, «υπάρχει ακόμη ένας πολύ μακρύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί πριν φθάσουμε στον τελικό μας στόχο, σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που θα παρέχει περισσότερες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά σε μια παρατεταμένη ανάκαμψη, αλλά μόνον εάν επιμείνουμε σε όλα τα μέτωπα της αντίδρασής μας στην κρίση», έγραψε, εξηγώντας: «να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, να ανακτήσουμε τον έλεγχο του βουνού του χρέους μας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού, και να οικοδομήσουμε τους πυλώνες μιας αληθινής οικονομικής και νομισματικής ένωσης».

Διαβάστε επίσης:  Χαμόγελα ξανά στην Ευρωζώνη

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ